Kapadokya’nın gizli hazinesi Çat Vadisi, ziyarete açılmayı bekliyor!

Kapadokya’nın bir başka gizemli doğa harikası olan ve Çat beldesine bağlı “Çat Vadisi” ziyaretçilerini ağırlamak için gün sayıyor. Çevresinde bulunan peribacaları ve doğal kayalarla adeta büyülü bir kanyon olan vadi, belediye tarafından yapılan çalışmaların ardından ziyarete açılacak.

SEYAHAT 10.02.2021, 16:53 11.02.2021, 09:44
Kapadokya’nın gizli hazinesi Çat Vadisi, ziyarete açılmayı bekliyor!

Nevşehir il merkezine yaklaşık 8 kilometrelik bir mesafede yer alan Çat beldesine bağlı olan “Çat Vadisi” yakın zamanda ziyaretçilerine tekrar açılacak. Yakın zamanda tur aktivitelerine de açılacak olan vadi, uzun zamandır Vadisi'nde belediye tarafından yapılan çevre düzenleme çalışmaları yapılıyordu. Kapadokya’nın önemli turizm bölgelerine 20 kilometre uzağında yer alan Çat Vadisi’nin düzenlenme işlemlerinin ardından turist akınına uğrayacağı düşünülüyor.

Sıcak hava balonuyla deneme uçuşu yapıldı

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Kapadokya’ds ilkbahar itibariyle ziyarete açılması hedeflenen Çat Vadisi, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle dikkat çekecek. Vadide ayrıca, Kapadokya’nın olmazsa olmaz etkinliği sıcak hava balonu ile de bir deneme uçuşu yapıldı.
Çat Belediye Başkanı İbrahim Ertürk, vadinin daha önce keşfedilmediğini ve gelecek aylarda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün de izniyle beraber sıcak hava balon turları ve ATV motor, arazi araçları ve atlarla turlar yapılacak. Vadiye 4 farklı yoldan bağlanıldığını belirten Ertürk, vadinin turizm merkezlerine yakın mesafede olması nedeniyle ulaşım sorunu yaşanmayacağını düşündüklerini söyledi.

Belde halkı da heyecanla açılışı bekliyor

Vadide üç binden fazla kayadan oyma güvercinlik olduğunu söyleyen Ertürk, ayrıca ilginç figürlü peribacalarının da vadiye ayrı bir hava verdiğini sözlerine ekledi. Manzarasından kaynaklı fotoğraf tutkunlarının da ziyaret edeceğini söyleyen Ertürk, Kapadokya’daki ‘zipline’ projesini Çat Vadisinde de bu faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini belirtti. Ayrıca belde halkı da vadinin bir an önce ziyarete açılmasını bekliyor.

Yorumlar (0)