Herakleia Latmos Antik Kenti’ndeki kalıntılar, turizme kazandırılacak!

Muğla ve Aydın il sınırında bulunan ve kalıntılarıyla dikkat çeken Herakleia Latmos Antik Kenti, kalıntılarıyla dikkat çekiyor. Yaklaşık 10 bin yıllık bir geçmişe sahip olan anitk kent, Muğla Valiliği tarafından turizme kazandırılıyor.

SEYAHAT 14.04.2021, 10:20 14.04.2021, 18:13
Herakleia Latmos Antik Kenti’ndeki kalıntılar, turizme kazandırılacak!

10 bin yıllık bir geçmişe sahip ve kalıntılarıyla adeta büyük bir sırra sahip olan Herakleia Latmos Antik Kenti, perdelerini aralıyor. Antik kentin il turizmine kazandırılması için çalışmalar başlatıldı. Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığındaki heyet, antik kentte yapılacak çalışmalar ve kentin turizme kazandırılması için yapılacakları konuşmak üzere bir araya geldi. Herakleia Latmos ya da Latmos Herakleia’sı olarak tanımlanan kent için toplantı yapan heyette Muğla Valisi Orhan Tavlı başı çekti.



Kazı başkanı sunum gerçekleştirdi

Heyette ayrıca Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Kültür ve Turizm İl Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl, Menteşe Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Caner Yıldız, Çevre Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil ve Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay yer aldı. İle bağlı başka kurum amirlerinin de yer aldığı heyet, toplantıda detayları konuştu.  Toplantıda ilk olarak, antik kentte gerçekleştirilen kazıların başkanı olan Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt, bir sunum gerçekleştirdi. Antik kentte iki ayrı yerleşim yeri bulunduğunu belirten Söğüt; birinin Latmos dağı eteklerinde ve diğerinin de limanda olduğunu belirtti. Doğal güzelliklerinin keşfedilerek dünyaya açıldığını söyleyen Söğüt, bölgenin 10 bin yıllık geçmişi olduğunu da sözlerine ekledi.



Antik kentte bir çok yapı ve eser bulundu

Bölgede; Hitit İmparatorluğunun batı sınırını oluşturan bir yazı, eşi benzeri olmayan kaya resimleri, çoban Endymion ile Artemis’in gece saatinde ay ışığında görüştükleri mağara, Roma ve Helenistik dönemden yapılar, mezar taşları, ev yapıları, Menteşe Beyliği yapısı ve freskler bulundu. Bunun üzerine vali, sunum sonrasında bölgede turizmin başlaması konusunda talimat verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın belirlediği yönergelere göre tabela yapılması konusunda da çalışmaların yapılacağı bölgede; son kazıların yapılmasına, yol temizlenme çalışmalarının yapılmasına ve tüm çözümlerin hallolmasına dair her şeyin tamamlanması konusunda da toplantıda karar alındı. 

Yorumlar (0)