Çıldır Gölü'nde buzullar erimeye başladı

Kışın tamamen buzulların kaplamasıyla turistlerin yoğun ilgisini çeken Çıldır Gölü'nde havaların ısınmasıyla buzlar erimeye başladı.

SEYAHAT 09.03.2020, 16:26 Hanife
Çıldır Gölü'nde buzullar erimeye başladı

Van Gölü'nden sonra en büyük göllerimizden olan Kars-Ardahan sınırındaki Çıldır Gölü'nde, kışın etkili olan dondurucu soğuklar ve kar yağışından dolayı yaklaşık 40 santimetreyi bulan buz tabakası adeta kartpostallallık görüntüler oluşuyor. 

Turistlerin yoğun ilgisini çeken Çıldır Gölü 'nde buzları kırarak eskimo usulü balıkçılık keyfi ve gölün üzerinde atlı kızaklarla gezintinin keyfinini çıkarabilirsiniz.

Kışın hava ısısının çoğunlukla sıfırın altında seyrettiği yörede, son günlerde hava sıcaklığının sıfır derecenin üzerine çıkmasıyla göl üzerindeki buzlar da erimeye başladı.

Halen yüzeyi tamamen buzla kaplı olan Çıldır Göl'ü, yüzeyindeki buzlarda oluşan yarıklar ile kıyılarda biriken buz kütleleri ile ilgi çeken görüntüler oluşturuyor.

Özellikle kıyı kesimlerinde buzların erimeye başladığı gölde, buz kalınlığının halen yeterli olmasından dolayı atlı kızak keyfi halen devam ediyor. 

Henüz risk bulunmadığı için göle gelen vatandaşlar, göl üzerinde gezinti yaparak tamamen buz ve kar ile kaplı bölgenin doğal güzelliğinin keyfini yaşıyor.

Göl üstünde yürüyüşe çıkan Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çıldır Gölü üstünde gezmeyi sevdiğini söyledi.

Kıyılar başta olmak üzere gölde oluşan buz kütlelerini görmek için Çıldır'a geldiğini anlatan Özer, "Gölün kıyısı başta olmak üzere bazı bölümlerinde devasa buz kütleleri ilgi çekiyor. Bunlar buzların hareketiyle oluşmuş. Çıldır Gölü, her mevsim ayrı bir güzel. Şu an buzlar erise bile farklı bir güzellik sunuyor." dedi.

Yorumlar (0)