Bu kafe başka kafe

Eskişehir'de, Tepebaşı Belediyesinin yaptırdığı Ahmet Bilek Deneyimli Kafe'de doğa ve modern hayat bir araya getirildi. Kafenin yapımı sırasında hiçbir ağaç kesilmeyerek her biri kafenin içinden geçirildi.

SEYAHAT 10.12.2019, 17:50
Bu kafe başka kafe

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu sene 21 Eylül tarihinde açılışı yapılan ve Ertuğrulgazi Mahallesi sakinlerinin hizmetine sunulan Ahmet Bilek Deneyimli Kafe'de doğa, kafe ile bir oldu. Kafenin inşaatı sırasında, kesilmesi beklenen çam ağaçları, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ın girişimiyle mekânla bütünleştirildi. Kafenin inşaatı, üç çam ağacının gövdeleri kafede, baş kısımları ise kafenin çatısından dışarıda kalacak şekilde yapıldı. Ayrıca kafe çalışanları süslemelerini yaptığı çam ağaçlarının, sulama ve bakımını da üstleniyor.

“Ağaçlar çok ilgi görüyor"

Kafe hakkında bilgilendirme yapan Ahmet Bilek Deneyimli Kafe sorumlu personellerinden Gökçem Lüger, “Genel olarak parkımızda çok fazla ağacımız var ve koruma amacıyla hem depomuzda hem de kafemizin içinde büyümesi için, üstü açık bırakılarak ağacımızı korumaya almışlar. Zaten çok ilgi görüyor. İlgi gördüğü için de ben onu süsleyip dikkat çeker hale getirdim açıkçası. İçerden biz suluyoruz onları. Sadece gövdesinin bir miktarı içerde onun dışında bakımını biz yapıyoruz içerde. İlk geldiğimde resim çekilenler oluyordu. Yani çok şaşırıyorlar böyle bir şey çok fazla görülmediği için çok fazla ilgi görüyor. Doğayı koruma açısından takdir görüyor. Gerçekten çok önemli ağaçlar hepimiz için.” şeklinde konuştu.

Doğayla iç içe olmak için geliyorlar

Tepebaşı Belediyesinin el işi kursuna katılan Yüksel Bayrakçı, doğayla iç içe olmak için buraya geldiklerini söyleyerek, “Çok hoşuma gitti, bu ağacın kesilmeyip kafenin içinden geçmesi çok güzel. Buraya gelmemizdeki amaç da doğayla iç içe olmak. Mesela mümkün mertebe her şeyi doğadan topluyorum, taşları doğadan topluyorum, yerdeki çöpü bile değerlendirmeye çalışıyorum ama ağaç olan ve taş olan her şeyi yapıyorum ve çok hoşuma gidiyor.” dedi.

“Doğadan esinleniyoruz”

Bir diğer kursiyer Ayşe Kaya ise, “Ağacımıza her baktığımızda çiçekler açtı. Ağacın burada olması çok hoşumuza gidiyor, biz de doğadan esinleniyoruz. Ağaçlar hep kesiliyor, ziyan oluyor. Biz durmadan bahçemize ağaç dikiyoruz, güller dikiyoruz. Benim bahçemde 7-8 tane meyve ağacım var. Ufak bir bahçe olmasına rağmen doğayı seviyoruz, ağaçları seviyoruz” sözlerini kaydetti.

Yorumlar (0)