Makyajla uyumanın sağlığınıza tahmin ettiğinizden daha fazla zararı var!

Günlük olarak birçok kadın tarafından yapılan makyaj gün sonunda temizlenmezse birden çok sağlık sorununa yol açabiliyor. Cildin erken yaşlanması, göz iltihabı, akne bunlar sadece yaşanabilecek sağlık problemlerinden birkaç tanesi. İşte makyajla uyumanın sağlığa verdiği zararlar...

SAĞLIK 30.10.2022, 10:32 30.10.2022, 13:22
Makyajla uyumanın sağlığınıza tahmin ettiğinizden daha fazla zararı var!

Makyaj temizlemek birçok kadına yorucu ve uzun bir günün sonrasında oldukça zor gelen durumlardan bir tanesidir . Ancak, makyajla yatağa girmek ve cilt bakım rutinlerini atlamak sanıldığından daha büyük sorunlara yol açabilmektedir.

Makyajla uyumanın zararları nelerdir?

Makyajla uykuya dalmanın olumsuzluklarından bir tanesi cildin erken yaşlanmasıdır. Yüzünüz makyajla kapandığı için cildiniz rahat nefes alamaz ve bu nedenle kendisini yenileyemez. Bu durumun sonucunda ise derin ve ince kırışıklıklar meydana gelmeye başlar. Bu duruma ek olarak cildin sağlıklı rengini kaybetmesi ve cansız bir hale gelmesi de eklenir.

Bu sebeple cildinizin erken dönemlerde yaşlanmasıyla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, yatmadan önce makyajdan arınmak için kesinlikle kendinize vakit ayırın. Bunu yapabilmek için makyaj temizleyicisi ya da hafif bir yüz temizleyicisi kullanabilir. Bu işlemlerin ardından makyajdan geriye kalan en küçük kalıntılar bile temizlenmiş olacaktır. Cildinizi tamamıyla temizledikten sonra ise nemlendirici bir krem ​​kullanarak gece süresinde cilt kuruması yaşanmasının önüne geçebilirsiniz.

Makyajla uyuyunca ne olur?

Uyumadan önce yüzünüzden makyajınızı arındırmazsanız gözeneklerinizde tıkanma meydana gelir. Öte yandan, bu duruma yatkınlığınız bulunuyorsa, yüzünüzde sivilceler görülebilir.

Makyaj, akne ve siyah noktaların görülmesinde doğrudan bir yol olan gözeneklerde bulunan doğal maddelerin tamamını emer. Bu durumun önüne geçebilmek adına akşam uyumadan önce cildinizi temizlemeniz gerekmektedir.

Yüzünüzü temizlemek cilt hastalıklarının önüne geçebilmek adına oldukça önemlidir, fakat aynı zamanda doğru bir şekilde yapılan temizlik rutini cildinizde görülen problemlerin azalmasına da yardımcı olacaktır. Bundan dolayı bu adım yalnızca hijyenin bir parçası olarak görülmemelidir, aynı zamanda dermatolojik açıdan da büyük önem taşır.

Göz sağlığına zarar veriyor

Yatmadan önce makyajınızı arındırmazsanız yalnızca cildiniz değil gözlerinizde de bozulma görülebilir.

Göz makyajının yalnızca bir gece silinmemesi ve yatılmasıyla kaynaklanan bir takım ciddi sağlık sorunları görülebilir. Göz tahrişi meydana gelebilir, görme işlevi zarar görebilir ve arpacık meydana gelebilir.

Yorumlar (0)