Günlük kıyafetlerle yatağa oturmak, hastalığa davetiye çıkarıyor

Yapılan araştırmalara göre, gün içerisinde dışarıda giyilmiş olan kıyafetlerle yatağa girmek, çeşitli enfeksiyonel hastalıkları da yanında getiriyor.

SAĞLIK 01.02.2020, 17:01
Günlük kıyafetlerle yatağa oturmak, hastalığa davetiye çıkarıyor

New York Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma sonucu, bakterilerin kıyafetler üzerinde aylarca kaldığı tespit edildi. Mikrobiyoloji ve İmmünoloji Direktörü Philip Tierno, bütün kıyafetlerin mikroba bulanma ihtimali olduğundan, "yatağa girmeden önce 12 saat boyunca giyilen gömleğinizi çıkarmalısınız" diyor. Tüm gün boyunca giyilen kıyafetlerin enfeksiyonlara, akneye, döküntülere ve pire oluşumuna bile neden olabileceği belirtiliyor.

Özellikle göğüs ve sırt bölgelerinde görülen sivilcelerin en önemli nedenlerinden birinin sokaktaki tozlar ve kıyafetlerde kalan ölü deriler olduğu söyleniyor.

Tierno, "Dışarıda zaman geçirdiğiniz günlük giysilerinizin neye temas ettiğini düşünmek için bir dakikanızı ayırın: Toplu taşım araçlarının koltukları, ofis koltukları, bar tabureleri, asansör duvarları, park bankları… Şimdi bu koltuklarda kaç kişinin daha olduğunu düşünün! Bu insanları yatağınıza oturmaya davet eder misiniz?" diyerek, özellikle yatağa girmeden önce hijyene dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.


 

Yorumlar (1)
Ozkul 4 yıl önce
Cok doğru