Nevşin Mengü fena patladı: "Siz oy kullanmayın!"

18 yaşındaki kişilerin oy kullanma hakkının olmaması gerektiğini savunan gazeteci Nevşin Mengü, açtı ağzını yumdu gözünü. Oy verme yaşının yukarı çekilmesi gerektiğini kaydeden Mengü, gerekçelerini sıraladı.

MEDYA 05.01.2024, 20:34 Hakan Öksüz
Nevşin Mengü fena patladı: "Siz oy kullanmayın!"

Gazeteci Nevşin Mengü, YouTube kanalı üzerinden gençlere ateş püskürdü. Oy kullanan gençlerin bilgisiz olduklarını kaydeden Mengü, yaş şartına işaret ederek, "Oy verme yaşı 18 olmamalı, yukarı çekilmeli." yorumunda bulundu.

"Aptal oyun sitelerinde faşizm yarıştırıyorlar"

Eski dönemlerde 18 yaş şartının makul karşılanabileceğini ancak bugün durumun değiştiğini öne süren Nevşin Mengü, "Eskiden 18 yaşındaki kişiler ev geçindiriyordu. Hayatın içindeydiler. Bugün 18 yaşındakiler ise aptal oyun sitelerinde zaman harcıyor, faşizm yarıştırıyor. Dünyada ne olup bittiğini bilmiyorlar." dedi.

"Söz hakkın olamaz, daha çocuksun"

Hayatında hiç sorumluluk almamış ve fatura bile ödememiş 18 yaşındaki kişilerin pek çok şeyi anlayamayacaklarını savunan gazeteci Mengü, "Mali bilgin yok. Aile geçindirecek durumda değilsin. Alınacak makro ekonomi kararlara ilişkin söz hakkın da olamaz. Bunlar daha çocuk." ifadelerini kullandı.

"Bugün insanlar 30 yaşında ancak olgunlaşıyor"

Eski dönemlerde insan hayatının daha kısa olduğunu, olgunlaşmaya erken yaşlarda başlandığını aktaran Nevşin Mengü, "Bugün insanlar 30 yaşında ancak kendini bulabiliyor. Eskisi gibi 18 yaşında olgunlaşmıyorlar. Oldu olacak oy verme yaşı 16'ya düşsün. Bugün o yaşlardaki kişilerin dünyayla ilgili bir fikri yok." diye konuştu.

Ümit Özdağ: "Bu hakareti unutmayın gençler"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Nevşin Mengü'nün sözlerine sosyal medyadan tepki gösterdi. Gençlere seslenen Özdağ, "Bu hakareti unutmayın." ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)