Yardım çağrısı yapmıştı! Serpil Örümcer’e Bakanlık el uzattı

Yeşilçam'ın sevilen isimlerinden Serpil Örümcer, sosyal medya hesabında yayınladığı videoda fotoğraflarını 200 liraya satarak maddi yardım talebinde bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ünlü sanatçının çağrısına duyarsız kalmayarak yardım elini uzattı.

MAGAZİN 18.01.2024, 12:41 19.01.2024, 16:12 Buse Önder
Yardım çağrısı yapmıştı! Serpil Örümcer’e Bakanlık el uzattı

1967 yılında birinci olduğu güzellik yarışmasıyla adını duyuran Serpil Örümcer, daha sonra "Samanyolu" şarkısıyla tanınan şarkıcı Berkant'la yaptığı evlilikle sanat dünyasında kendine sağlam bir yer edinmişti. Ancak daha önceki dönemlerde yaşadığı geçim sıkıntılarıyla gündeme gelen Örümcer, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir video ile dikkat çekti.

Ünlü sanatçı, "Ben 70 yılları sanatçısı Serpil Örümcer'im. Bu fotoğraflarımı 200 liradan yardım amaçlı satıyorum. Elektrik, su, doğalgaz faturamı ödemek istiyorum. Eğer bana yardımcı olursanız adınıza imzalı fotoğraflarımı göndermek istiyorum" ifadeleriyle maddi sıkıntılarını dile getirdi.

‘Çalışmanın bir ayıbı yok’

Sosyal medya üzerinden yaptığı yardım talebinin ardından Örümcer, geçmişte Accılar Ambarlı'da bulunan kapalı Pazar alanında Antik Nostaljik Eşya Çarşıcıları Derneği tarafından açılan tezgahında çalışarak geçimini sağladığını belirtmişti. Yaşadığı zorlukları anlatan sanatçı, kızının psikolojik rahatsızlıkları olduğunu ve para yardımı talep etmek yerine bir iş istediğini de ifade etmişti.

Örümcer, " Bakırköy’de bir yerimiz vardı orayı yıktılar. Yıkınca ben ortada kaldım. O yıkılınca oranın belediye başkanı da bize yer göstermedi. Bizimle görüşmek zahmetinde bile bulunmadı. Ben çalışmayı seviyorum her ne olursa olsun çalışmanın ayıbı yoktur. Ben sanatçı da olsam ne olursam olayım ama çalışmanın ayıbı yok” ifadelerini kullandı.

Bakanlık yardım eli uzattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Serpil Örümcer'in yardım çağrısına kayıtsız kalmayarak harekete geçti. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı doğrultusunda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgilenmek üzere görevlendirildi.

Yorumlar (0)