MEB'den yarıyıl tatili uyarısı! Ev ödevi yerine bu aktivitelere yönlendirin

MEB'e bağlı 74 bin okulda yarın ilk dönemin son ders zili çalacak, öğrenciler karnelerini alacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yarıyıl tatilinde öğrencilerin test çözme ve özet çıkarma gibi alanlara sıkıştırmaması gerektiğini bildirerek okullara yazı gönderdi.

EĞİTİM 18.01.2024, 13:02 18.01.2024, 13:23 Hakan Öksüz
MEB'den yarıyıl tatili uyarısı! Ev ödevi yerine bu aktivitelere yönlendirin

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okullarda yeni eğitim-öğretim yılının ilk ders zili 11 Eylül 2023'te çalmıştı. Yurt genelindeki 74 bin okulda bir haftalık ilk ara tatil 13 Kasım'da başlamıştı. 

İkinci dönem ara tatili ne zaman?

Yarın ilk dönem sona erecek, öğrencilerin 16 günlük tatili başlayacak. 5 Şubat Pazartesi günü, yeni dönemin ilk ders zili çalacak. 8 Nisan-12 Nisan, ara tatil haftası olacak. 14 Haziran Cuma günü yaz tatili başlayacak.

"Tatillerde öğrencileri test çözme ve özet çıkarma gibi alanlara sıkıştırmamak gerekiyor"

Yarıyıl tatili ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den okullara bir yazı yollandı. Okullardaki eğitim öğretim faaliyetlerinde verimli sonuçların alınabilmesi için bazı öneriler sıralandı. Ders dışı eğitim öğretim faaliyetlerinin önemine vurgu yapılan yazıda, yarıyıl tatilinde öğrencilerin "özet çıkarma" ve "test çözme" gibi alanlara kısıtlanmaması gerektiğine değinildi.

"Öğrenciler bu alanlara yönlendirilmeli"

Öğrencileri tek bir alana sıkıştıran ev ödevleri vermek yerine kültürel, sportif, bilimsel ve sanatsal aktivitelere yönlendirme gerektiği vurgulanan yazıda, "Ev ödevler, öğrencilerin derse etkin şekilde katılımına imkan sağlıyor ancak tatillerde sadece buna odaklanmak doğru değil. Öğrenciler, aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte kaliteli vakit geçirecek etkinliklere yönlendirilmeli. Tiyatroya gitme, kitap okuma, film izleme, tarihi mekanları gezme ve müze ziyaretleri, öğrencilerin yeni döneme başlamadan önce yenilenmesine olanak tanıyacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)