Ünlü oyunculardan İsrail'e "soykırım" tepkisi! Kamera karşısında okudular

İsrail'in Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini bildiren Güney Afrika Cumhuriyeti, 29 Aralık'ta İsrail aleyhinde "soykırım" suçlamasında bulunmuştu. Konuyu Uluslararası Adalet Divanına (UAD) taşıyan Güney Afrika, İsrail'e yönelik "ihtiyati tedbir" kararı alınmasını istiyor. Söz konusu soykırım suçlaması için 29 oyuncu kamera karşısına geçti.

DÜNYA 18.01.2024, 13:37 18.01.2024, 13:53 Hakan Öksüz
Ünlü oyunculardan İsrail'e "soykırım" tepkisi! Kamera karşısında okudular

Güney Afrika Cumhuriyeti, İsrail'in Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle 29 Aralık 2023'te Uluslararası Adalet Divanında (UAD) dava açmıştı. İsrail'e yönelik "ihtiyati tedbir" kararı alınmasını talep eden Güney Afrika Cumhuriyeti'ne pek çok oyuncudan destek geldi.

Videolar, YouTube üzerinden paylaşıldı

Ünlü oyuncuların İsrail'i soykırım ile suçladığı videolar, "The Palestine Festival of Literature" adlı YouTube kanalında 6 parça halinde paylaşıldı. 29 oyuncu, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin İsrail'e yönelttiği soykırım suçlamasını okudu. Sosyal medya platformu "X" üzerinden de paylaşılan videolara yorum ve beğeni yağdı.

Videoda yer alan ünlü oyuncular

İsrail'e soykırım suçlaması yapılan videolarda Game of Thrones'tan Lena Headey, Carice van Houten ve Charles Dance; Crown dizisinden Tobias Menzies ile Khalid Abdalla gibi oyuncular yer aldı. Yahudi aktör Wallace Shawn ile İsrail doğumlu Adam Bakri'nin yanı sıra Cynthia Nixon'ın da videoda yer aldığı görüldü.

Yorumlar (0)