MSB duyurdu: "81 terörist etkisiz!"

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, şehit verilen saldırılar sonrası ile Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonlara dair bilgi verdi. Etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıklayan Aktürk, "12 Ocak'taki sızma girişimine geçit verilmedi." dedi.

GÜNDEM 18.01.2024, 14:07 19.01.2024, 09:40 Hakan Öksüz
MSB duyurdu: "81 terörist etkisiz!"

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde gerçekleştirilen terör saldırıları sonrası başlatılan operasyonlar hakkında bilgiler veren Milli Savunma Bakanlığınca (MSB), TSK'nın teröre karşı mücadelesi ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tuğamiral Zeki Aktürk: "12 Ocak'taki sızma girişimine geçit verilmedi"

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak'ın kuzeyinde yer alan bir üsse 12 Ocak'ta sızmaya çalışan teröristlere geçit verilmediğini vurguladı. Suriye ile Irak'ın kuzeyindeki pek çok terör hedefinin havadan vurulduğunu aktaran Aktürk, bazı sözde üst düzey teröristlerin de etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 

Hava operasyonlarında aralarında petrol ve doğal gaz üretim tesisi, barınak, tünel, mağara ve malzeme depolarının da bulunduğu 114 hedefin yok edildiği belirtildi. 

2023'ün başından bu yana 2 bin 396 terörist etkisiz kılındı

Şehitlerin kanlarının yerde kalmadığını kaydeden Tuğamiral Aktürk, "Bölgede gerçekleştirilen hava harekatları ile çatışmalarda 81 terörist etkisiz kılındı. Pençe-Kilit Harekatı'nda şimdiye kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 768'dir. 1 Ocak 2023'ten bu yana 2 bin 396 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)