MSB: Pençe vurmaya devam ediyoruz

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatlarında 24 hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

GÜNDEM 15.01.2024, 00:14 15.01.2024, 18:19
MSB: Pençe vurmaya devam ediyoruz

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada,  PKK/KCK'lı ve diğer terörist unsurların etkisizleştirilerek, Kuzey Irak'tan halka ve kolluk kuvvetlerine dönük terör saldırılarını bertaraf etmek ve sınır güvenliğini sağlamak maksadıyla BM (Birleşmiş Milletler) Anlaşması'nın 51. maddesinden gelen meşru müdafaa hakları doğrultusunda, Kuzey Irak'taki Kandil, Hakurk, Metina, Asos ve Gara bölgeleriyle Suriye kuzeyinde terörist hedeflere bugün saat 22.00 sularında hava harekatları yapıldığı kaydedildi.



"Tek bir terörist dahi kalmayıncaya değin..."

Açıklamada, "Gerçekleştirilen hava harekatları ile bölücü terör örgütünce kullanılan ve içinde sorumlu seviyede teröristlerin de olduğu değerlendirilen barınak, malzeme/mühimmat deposu, sığınak, mağara ve doğal gaz üretim tesisinden oluşan toplam 24 hedef vurulmuştur. Düzenlenen harekatlarda azami oranda milli ve yerli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist öldürülmüştür." ifadelerine yer verildi.

Asil Türk milletinin bağrından çıkan TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) geçmişte olduğu gibi şimdi de milletin ve Türkiye'nin güvenlik ve bekası için terörle mücadeleye 'tek bir terörist dahi kalmayıncaya değin' kararlılık ve azimle devam edeceğinin altı çizilen açıklamada, "Bu harekatlar esnasında dost unsuların, masum sivillerin, kültürel ve tarihi varlıklar ile doğanın zarar görmemesi adına her türlü önlem alınmıştır." denildi.

Yorumlar (0)