Taylor Swift'in müstehcen görüntülerine yasak! Beyaz Saray'dan açıklama geldi

Şarkıcı Taylor Swift'e ait olduğu iddia edilen müstehcen görüntüler, sosyal medya platformu X'i salladı. Bir süre sonra görüntülerin yapay zeka kullanılarak üretildiği ortaya çıktı. Sahte görüntülere dair Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Elon Musk'ın sahibi olduğu X platformu, Taylor Swift aramalarını engelledi.

MAGAZİN 29.01.2024, 09:57 Hakan Öksüz
Taylor Swift'in müstehcen görüntülerine yasak! Beyaz Saray'dan açıklama geldi

ABD'li ünlü şarkıcı Taylor Swift, albümleri ve çıktığı dünya turnelerinde elde ettiği gelirle müzik piyasasını sallamayı sürdürüyor. 12 kez Grammy ödülü kazanan 33 yaşındaki şarkıcının adı, bu kez başka bir sebeple gündeme geldi. Taylor Swift'e ait olduğu iddia edilen müstehcen içerikli görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı.

Sahte görüntüler, yapay zeka ile oluşturulmuş

Müstehcen görüntülerin yapay zeka ile oluşturulduğu anlaşıldı. Sosyal medya platformu X'te dakikalar içinde milyonlarca kez görüntülenen sahte fotoğraflar, tepkilere yol açtı. İçeriklerin bir süre sonra platformdan kaldırıldığı görüldü.

Beyaz Saray Sözcüsü: "Endişe verici"

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, sosyal medyadaki Taylor Swift rüzgarı sonrası yaptığı açıklamada, yapay zeka teknolojisi ile üretilebilecek sahte görüntülerin "endişe verici" olduğunu bildirdi.

ABD'de yasal önlem çalışmaları

Washington yönetiminin konuya dair çalışma yürüttüğünü kaydeden Karine Jean-Pierre, "Bu konu bağlamında bir yasal önlem hazırlığı olduğunu belirtmeliyim. Yapay zeka ile ilgili bazı sorunlar mevcut. Bunları çözüme kavuşturacak bir yasal önlem hazırlanıyor." ifadelerini kullandı.

Taylor Swift araması yapılamıyor

Taylor Swift'e ait olduğu ileri sürülen sahte görüntüler, X platformundan kaldırıldı. Şu an platformda "Taylor Swift" araması yapmak mümkün değil. Swift'in adını aratanlar, "bir sorun oluştu" uyarısıyla karşılaşıyor. Platformun operasyon lideri Joe Benarroch, "Bu geçici bir çözüm." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)