7 ilde terör operasyonu: İnleri başına yıkıldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt, Tunceli ve Diyarbakır'da terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

GÜNDEM 29.01.2024, 10:12 30.01.2024, 09:48 Buse Önder
7 ilde terör operasyonu: İnleri başına yıkıldı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt, Tunceli ve Diyarbakır'da gerçekleştirilen terör örgütü operasyonları hakkında detayları paylaştı. "KAHRAMANLAR-47" adı verilen operasyonlar kapsamında, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kış aylarında eylem yapma amaçlı kullandıkları mağara ve sığınaklara yönelik geniş çaplı müdahale gerçekleştirildi.

28 barınma alanı imha edildi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada operasyonun detaylarını duyurdu. 131 tim, 1.174 Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucuları ile J-SİHA- ATAK helikopterlerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonlarda, 28 barınma alanı imha edilerek toplamda 159 kilogram patlayıcı madde, 5 adet RPG-7 ROKETATAR, 8 adet EL BOMBASI, EYP düzenekleri, silahlar, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

‘Milletimizim duası bizimle’

Operasyon kapsamında tespit edilen terör örgütü inleri tek tek başlarına yıkıldı. Operasyonun amacının, teröristlerin kış aylarında lojistik destek sağladıkları ve eylem yapmaya hazırlandıkları noktaları ortaya çıkarmak olduğu belirtildi. Bakan Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ve terörle mücadelede kararlılıkla ilerleneceğini vurgulayarak, "Milletimizin duası bizimle" ifadelerini kullandı.

Operasyonlarda görev alan kahraman jandarmaları tebrik eden Yerlikaya, Allah'ın ayaklarına taş değdirmemesi temennisinde bulundu. Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlı duruşu, güvenlik güçlerinin koordineli operasyonları ile bir kez daha gözler önüne serildi.

Yorumlar (0)