Nuri Bilge Ceylan-Zeki Demirkubuz tartışmasında son perde: "Tek kelime bile ederse..."

Yönetmenler Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki tartışma alevlendi. Bir programa katılan Demirkubuz, Nuri Bilge Ceylan ile küslükleri hakkında konuştu. Demirkubuz, "Tek kelime dahi ederse YouTube kanalı açarım." diyerek gözdağı verdi. Nuri Bilge Ceylan, 3 yıl sonra tweet attı.

MAGAZİN 28.12.2023, 11:45 Hakan Öksüz
Nuri Bilge Ceylan-Zeki Demirkubuz tartışmasında son perde: "Tek kelime bile ederse..."

Türkiye'nin önde gelen iki sanat filmi yönetmeni Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz arasında yaşanan gerilim artıyor. Daha önce kamuoyu önünde birbiriyle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmayan ikili, son haftalarda verdikleri mesajlarla magazin dünyasının gündemine yerleşti.

Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" kitabı, tartışmayı alevlendirdi

Nuri Bilge Ceylan'ın "Kış Uykusu" kitabının yayımlanması, tartışmanın çorap söküğü gibi büyümesine neden oldu. "Üç Maymun" filminin Zeki Demirkubuz'un bir senaryosundan çalıntı olduğu iddiaları hakkında içini döken Nuri Bilge Ceylan, "Çok ayıp ediyor, bu kadar yıl arkadaşlık ettik. Aşağılanan hep ben oldum ama aşağılık olan ben değildim." ifadelerini kullandı.

Demirkubuz: "Yakında öğreneceksiniz"

Bir dönem arkadaş olduğu ancak daha sonra arasının bozulduğu Nuri Bilge Ceylan'ın söz konusu ifadeleri sonrası yönetmen Zeki Demirkubuz, Twitter'dan peş peşe paylaşımlarda bulundu. Bir takipçisinin Nuri Bilge Ceylan hakkındaki fikirlerini sorması üzerine Demirkubuz, "Hayat'ın vizyonu bitsin öğreneceksiniz." açıklamasını yaptı.

Demirkubuz: "Neden küstüğümüzü ben de bilmiyorum"

Bir televizyon kanalının yayınına katılan Zeki Demirkubuz, tartışmalı olduğu Nuri Bilge Ceylan ile 2006 yılından bu yana konuşmadığını söyledi. Neden küstükleri hakkında bir fikrinin olmadığını belirten Demirkubuz, "Zannedildiği kadar yakın arkadaş değildik." dedi.

"O an bir tokat atmak istedim"

Nuri Bilge Ceylan'ın bayıldığı Antalya Film Festivali'nde yaşananları anlatan usta yönetmen, "Tören sırasında yüzüme bile bakmadan gelip oturdu. Seslendim, dönmedi. Telefonla aradım, onun yerine başkası cevap verdi. Bir yerde gördüm, 'nasılsın?' diye sorunca yüzünü başka tarafa çevirdi. O an bir tokat atmak istedim." ifadelerini kullandı.

"Oturup dişini sıksın, yoksa..."

Nuri Bilge Ceylan'ın, şimdiye kadar yaptığı gibi oturup dişini sıkması gerektiğini kaydeden Demirkubuz, "Tek kelime dahi ederse YouTube kanalı açarım. Bu ülkede en sevilen şey unutmaktır. Her gün yayın yaparım YouTube'da. Biraz düşünmek lazım, her yaptığın yanına kar kalmaz." diye konuştu.

Nuri Bilge Ceylan, 3 yıl sonra tweet attı

Sosyal medyaya ve televizyona taşan tartışma sonrası Nuri Bilge Ceylan'ın, 3 yıl sonra Twitter'dan bir paylaşım yaptığı görüldü. Şimdiye kadar cevap vermek istemediğini ancak bu üslup karşısında bunun imkansız hale geldiğini belirten yönetmen Ceylan'ın, "yakında..." ifadesini kullanması, gözlerin gelecek yeni açıklamalara çevrilmesine neden oldu.

Yorumlar (0)