Sergen Yalçın'dan Beşiktaş'a Özel Talep

Beşiktaş'ta teknik direktör arayışları devam ederken, adı sıkça geçen Sergen Yalçın'dan şaşırtıcı bir açıklama geldi. Beşiktaş’ın konuştuğu üç isim arasında olmayan Yalçın, teknik direktörlük için yönetimden taleplerde bulundu.  

SPOR 28.12.2023, 12:34 28.12.2023, 12:47 Buse Önder
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş'a Özel Talep

Feyyaz Uçar'ın yeni yönetimle birlikte göreve gelmesinin ardından yapılan görüşmelerde, Yalçın'ın Beşiktaş'a gelmeye sıcak bakmadığı ve kendisinin ilk tercih olmadığını düşündüğünü ifade ettiği öğrenildi.

Beşiktaş ile adı anılan Sergen Yalçın'ın, Feyyaz Uçar'a ilettiği açıklamada, "Beşiktaş çağırıyor ise gelmiyoruz diyemeyiz. Ancak medyadan takip ettiğim ve rahatsız olduğum bir durum var. Yönetim üç isim belirledi. Bunlar olmaz ise Sergen Yalçın olacak yaklaşımı beni rahatsız ediyor. Böyle bir durumu kabul etmem söz konusu değil" dediği belirtildi.

Masada üç isim vardı

Beşiktaş, alınan kötü sonuçların ardından Teknik Direktör Rıza Çalımbay ile yollarını ayırmıştı. Yeni bir teknik adam arayışına giren siyah-beyazlılar, birçok ismi değerlendirmesine rağmen özellikle Bruno Genesio, Sergen Yalçın ve Andre Breitenreiter üzerinde yoğunlaşmıştı.

Sergen Yalçın'ın, Feyyaz Uçar ile yapılan görüşmelerde özellikle medyada gündeme gelen yabancı teknik direktör adayları konusunda endişelerini dile getirdiği ve bu konuda özel taleplerde bulunduğu kaydedildi. Yalçın'ın, "Belirlenen üç isim gerçekleşmezse, benimle ilgili bir yaklaşım olacaksa, bu durumu kabul etmem mümkün değil" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

‘Benim ilk tercihim Sergen Yalçın’

Feyyaz Uçar ise bu taleplere karşılık olarak, "Birçok hoca ile temas kurulması normal. Ancak ne seni başka bir yabancı hoca ile ne de aksini mukayese yapmayı hiç düşünmedik. Gerekli temasları bizzat ben yapıyorum. Son sözü başkan söyler ancak benim adıma ilk tercih sensin" yanıtını verdi.

Öte yandan Beşiktaş'ın yabancı teknik direktör arayışlarının devam ettiği, son olarak Hansi Flick ve Bruno Genesio ile görüşmelerin sürdüğü belirtildi. Flick'in sağlık sorunları nedeniyle kısa süreli bir sözleşme istemediği, Genesio'nun ise uzun vadeli bir kontrat talep ettiği ifade edildi.

Beşiktaş yönetimi, teknik direktör konusunda kararını en kısa sürede açıklamayı planlıyor.

Yorumlar (0)