Kocaeli'de benzin yüklü tanker devrildi: Yol trafiğe kapandı

Kocaeli'de seyir halinde olan bir benzin yüklü tanker, önce üst geçit köprüsüne ardından ise 3 araca çarptı. Tankerin çekici kısmı koparken, benzin yola saçıldı. Patlama riski göz önünde bulundurularak yolun iki şeridi trafiğe kapatıldı ve çevredeki evler tahliye edildi.

YAŞAM 27.04.2024, 15:01 Melina Ay
Kocaeli'de benzin yüklü tanker devrildi: Yol trafiğe kapandı

Kaza, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde akaryakıt yüklü bir tankerin devrilmesi sonucu meydana geldi. Meydana gelen kaza sonrasında D-130 Karayolu'nda çift yönlü ulaşım kapandı. İddiaya göre, Yalova istikametine doğru ilerleyen H.T. yönetimindeki akaryakıt yüklü tanker, Dörtyol mevkisinde kontrolünü kaybederek karşı şeride geçti. Üst geçidin ayağını çarparak devrilen tankerin dorsesi, park halindeki 4 araca çarptı. Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekipleri yönlendirildi. Kazada yaralanan tanker sürücüsü ise hastaneye kaldırıldı.

Güvenlik önlemi alındı

Tankerin patlama ihtimaline karşı bir kilometrelik alanda güvenlik önlemi alındı ve bölgedeki binalar tedbir amaçlı boşaltıldı. Kaza nedeniyle İzmit ve Yalova istikametinde kara yolunun ulaşımı sağlanamıyor ve trafik akışı sahil kesimine yönlendiriliyor. Tankerin olay yerinden kaldırılması için çalışmalar başlatıldı ve itfaiye ekipleri tedbir amaçlı soğutma çalışmaları yürütüyor. Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Yorumlar (0)