Engelli minik Yusuf'un tek hayali Fernando Muslera ile tanışmak

Doğuştan skolyoz ve spina bifida hastası olan 10 yaşındaki engelli Yusuf Polat’ın tek hayali, Galatasaray’ın müsabakasını statta izleyip, Muslera ile tanışmak ve beraber top oynamak.

YAŞAM 03.02.2021, 22:37 04.02.2021, 18:15
Engelli minik Yusuf'un tek hayali Fernando Muslera ile tanışmak

Girişken, sosyal, gezmeyi ve yaşamayı çok seven minik bir kalp Yusuf'unki.

Mersin’e bağlı Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi'nde annesi, babası ve iki kardeşi ile beraber yaşayan ortaokul 5’inci sınıf öğrencisi engelli Yusuf Polat (10), doğuştan skolyoz (omurga eğriliği) ve spina bifida (omurgayı oluşturan kemiklerin omuriliği bütünüyle örtmediği ve omurilik ile ilişkili sinirlerin açıkta kaldığı bir hastalık) hastası.

Tekerlekli sandalyede yaşayan talihsiz çocuk, tüm bu sorunlara karşın yaşama sıkı sıkıya tutunuyor.

“Okuluma asansör istiyorum”

Salgın dönemi öncesinde okulundaki asansör bozulduğundan ve sınıfı okulun 3’üncü katında bulunduğundan dolayı okula gidemediğini ve bu duruma çok üzüldüğünü kaydeden Yusuf, “Okulumda asansör yok. Sınıfım okulun 3’üncü katında olduğu için annem beni çıkaramıyor. O yüzden problem oluyor, gidemiyorum. Okuluma asansör istiyorum. Hastaları iyileştirmek için büyüyünce doktor olmak istiyorum.” dedi.

“Muslera'yı çok seviyorum”

Evinde bayrakları, atkıları ve formalarıyla adeta minik bir Galatasaray Spor Kulübü oluşturan ve takımın hiçbir karşılaşmasını kaçırmayan minik Yusuf, “Galatasaray’ı çok seviyorum. Fanatik bir Galatasaray taraftarıyım. Fernando Muslera’yı çok seviyorum ve onunla tanışmayı istiyorum. Tüm müsabakaları izliyorum, asla kaçırmam.” dedi.

Muslera'nın ayağı kırıldığında moralinin bozulduğunu kaydeden Yusuf, “Çok kötü bir şekilde sakatlandı. Buradan Muslera’ya sesleniyorum; Muslera, seni görmek, seninle top oynamak istiyorum. Senden haber bekliyorum.” dedi.

Galatasaray maçlarını izlerken çok heyecanlandığını, oyuncuların hamleleriyle ilgili yorum da yaptığını dile getiren Yusuf, “Galatasaray kaybettiğinde ya da gol yediğinde moralim çok bozuluyor. Kafamı duvarlara vuruyorum.” şeklinde konuştu.












 

Yorumlar (0)