Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar: Eksi 20 derece

Kurak bir kışın yaşandığı bu dönemde kar, yağmur etkili olmasa da soğuk dondurucu havalar yaşamı olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklıklar ı Doğu Anadolu'da eksi 20’lere kadar düştü.

YAŞAM 14.01.2023, 11:22 16.01.2023, 08:45 Hanife
Doğu Anadolu'da dondurucu soğuklar: Eksi 20 derece

Karın ve yağmurun yağmaması ile hava sıcaklıkları daha düşük ve daha sert yaşanmaya başlandı. Bu durumdan en çok etkilenen Doğu Anadolu bölgesinde ise hava sıcaklıkları şöyle:

Erzurum

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 11 derece ölçüldüğü kentte, bazı şadırvan ve çeşmelerin çevresinde buzlanma meydana gelirken araçların camları, kaldırım ve yollarda yer yer buzlanma görüldü.



Ardahan

Doğu Anadolu’nun en düşük sıcaklığı Ardahan'da görüldü. Sıcaklık gece sıfırın altında 20 derece ölçüldü. Aşırı soğuk nedeniyle yol ve kaldırımlarda buzlanma oluştu. Bazı ev ve iş yerlerin camları buz tuttu.

Ağrı

Soğuk havanın etkisini sürdürdüğü kentte, gece sıcaklığı sıfırın altında 12,5 derece ölçüldü. Araç camları buz tuttu, Murat Nehri ve dereler de dondu.



Kars

Kars’ta ise hava sıcaklığı sıfırın altında 14,3 ölçüldü. İl’deki birçok sulak alan dondu.

Kars çayının da büyük bölümünün donmasıyla yaban ördekleri bölgeden göç etti.

Akyaka ilçesinde soğuk hava ve kar etkili oldu. Gece etkili olan kar, ilçe merkezini beyaza bürüdü.

Sarıkamış ilçesinde ise gece sıcaklığının sıfırın altında 17 derece ölçüldü. İlçede, sabah saatlerinde sis nedeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü.

Sarıçam ormanları, bitkiler kırağı tuttu, bina çatılarında buz sarkıtları oluştu.



Tunceli

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 2 derece kaydedildiği Tunceli’de ise soğuk hava nedeniyle ağaçlar ve bitkiler kırağıyla kaplanırken dereler kısmen buz tuttu. Yüksek rakımlı dağların zirvelerinde ise sis oluştu.

Yorumlar (0)