Yüksek ekonomik getirisiyle Akçadağ armudu dikkat çekiyor

Akçadağ armudu ekonomik açıdan getirisi fazla olan bir meyve olarak görülüyor. Armudun daha fazla yaygınlaştırılması adına aşılama işlemleri bu senede devam ediyor. Akçadağ'da, bulunan Ahlat ağaçlarına yapılan Armut aşısı işlemleri hızla sürüyor.

TARIM 24.04.2022, 13:06 25.04.2022, 09:20
Yüksek ekonomik getirisiyle Akçadağ armudu dikkat çekiyor

2021 senesi Bitkisel Üretimin Gelişimi Planı içerisinde Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarım Arazilerinin Kullanımının Çoğaltılması sebebiyle başlatılan ve 2022 yılında da devamı getirilen "Akçadağ Armudunun Seçenek Ürününe Döndürülmesi Planı" içerisinde 2022 senesi aşılama işlemleri devam ediyor.

Akçadağ armudu ekonomik açıdan destek sağlıyor

Gerçekleştirilen projeyle ilgili ekonomik açıdan bir üretime katkı sağlamaya önem gösterdiklerini açıklayan Tarım ve Orman Malatya İl Müdürü Tahir Macit, "Bu gerçekleştirilen projeyle beraber gerçek ekolojik denge içerisinde yer alan Ahlat ağacına yapılan Akçadağ Armudunun aşısının, Ahlat ağacına ekonomik açıdan değeri fazla bir seçeneğe dönüştürecektir. Bu yapılan işlem sayesinde bölgede hayatını sürdüren üreticilerin maddi olarak gelirinin sağlanması ve bunun yanı sıra ülkemiz ve ilimizin ekonomik durumuna katkı oluşturması düşünülmüştür” dedi.

12 bin 500 aşılama

Malatya’ya bağlı Akçadağ belediyesi Darıca ve Kozluca bölgelerinde 2021 senesinde 12 bin 500 miktarında ahlat ağacına yapılan armut aşılaması olduğuna vurgu yapan Tahir Macit, “Vurulan aşıların tuttuğuna şahit oluyoruz. Bu yılda 5 bin adet bulunan ahlat ağacına armut aşısı vurmayı düşünüyoruz. 2021 ve 2022 senelerini beraber olarak düşünürsek 17 bin 500 ahlat ağacı aşılandı. Ahlat ağaçları ekonomik açıdan getirisi fazla olan Akçadağ armuduna çevirtilmiş olarak devam edecek. Bu şekilde kullanımı yapılmayan, ilaçlamanın, suni gübrenin, sulamanın gerçekleştirilemediği bu bölgelerde Akçadağ Armudunun güzel bir şekilde uygunluk sağlamış olmasıyla beraber mahsul elde edilerek ekonomimize destek sağlayacaktır. " ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)