Manisa’da Unesco tescilli alan çöplük haline geldi

Manisa'nın ilçelerinden olan Kula’da UNESCO tescilli Jeopark alanı içerisinde bulunan Divlit Yanardağı, ziyaretçilerin etrafa attığı çöpler ile doldu.

KÜLTÜR-SANAT 31.05.2022, 15:08 31.05.2022, 15:40
Manisa’da Unesco tescilli alan çöplük haline geldi

Türkiye üzerinde ilk ve tek Avrupa UNESCO tescilli Salihli-Kula Jeopark bölgesi içerisinde bulunan ve her sene yüzlerce yabancı ve yerli turiste ev sahipliği yapan Kula Divlit Yanardağında çöp dağları oluşmaya başladı.

Yemek atıklarını tescilli alana dökmüşler

Özellikle pandemi dönemi ve sonrasında hayır ve düğünlerde ikram edilen yemeklerin tabldot usulüne çevrilmesiyle beraber düğünlerde çıkan tabldotlar, su, ayran ile çeşitli atıklar, duyarsız ve bilinçsiz vatandaşlar tarafından Yanardağ'ın tenha olduğu saatlerde jeopark bölgesinin içerisine dökülüyor.

Belediye ekipleri alanı temizlemek için seferber oldu

Turizm hareketliliğinin bölgede arttırılması adına Kula Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi konu ile ilgili ortaklaşa bir hareket başlattı. Ziyaretçi merkezi inşaatının da devam ettiği jeopark bölgesi içerisinde oluşan çöp dağlarını temizlemek adına Kula Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Caydırıcı cezalarla çevre kirliliği önlenecek

Bunun yanı sıra gerekli temizlik işlemlerinin gerçekleştirilerek, buna sebep olan sorumlulara cezai işlem yapılacağı da bildirildi.

Kolluk güçleri ile ortaklaşa bir şekilde gerçekleştirilecek çalışmalar sonrasında kirliliğe sebep olan kişilere caydırıcı cezalar verilecek. Cezaların bu gibi görüntülerin önüne geçilmesi konusunda yardımcı olacağını belirten yetkililer, vatandaşları çevre duyarlılığı konusunda daha dikkatli olmaya davet etti.

Yorumlar (0)