Tarantino'nun son filmi hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı

Yönetmen Quentin Tarantino, hazırlıklarını sürdürdüğü onuncu filmi "The Movie Critic" ile kariyerine nokta koyacak. Usta yönetmenin son filmi hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Yönetmen ve senarist Paul Schrader'ın röportajı, Tarantino hayranlarını heyecanlandırdı.

KÜLTÜR-SANAT 01.01.2024, 10:47 Hakan Öksüz
Tarantino'nun son filmi hakkında yeni ayrıntılar ortaya çıktı

ABD'li usta yönetmen Quentin Tarantino, kariyerini sona erdirecek onuncu filminin hazırlıklarını yapıyor. Vahşet sahneleri, çapraz kurgusu ve kendine has sinema diliyle efsaneleşen 60 yaşındaki yönetmen, bu filmden sonra emekliliğe ayrılacağını açıklamıştı. Filmin adının "The Movie Critic" olduğu belirtilmişti.

"The Movie Critic" filminin konusu

Edinilen bilgilere göre Tarantino'nun "The Movie Critic" filmi, Los Angeles'ta 1970'li yıllarda geçecek bir hikayeyi merkezine alacak. Genç bir film eleştirmeninin hayatına odaklanacak yapımla birlikte Tarantino'nun sinemaya olan sevgisini göstereceği ve sahneden çekileceği kaydedildi. Filmin Hollywood'da başlayan çekimleri, oyuncu grevi nedeniyle durmuştu. 

Tarantino'nun 2019'da vizyona giren "Once Upon a Time In Hollywood" filminden bir kare

Paul Schrader'ın röportajı, bazı detayları ortaya çıkardı

Yönetmen ve senarist Paul Schrader'ın bir Fransız gazetesine verdiği röportaj, Tarantino'nun son filmi hakkındaki bazı detayların ortaya çıkmasına neden oldu. 1970'li yıllarda çekilen bazı filmlerden sahnelerin, Tarantino'nun The Movie Critic'inde yer alacağını kaydeden Schrader, "O filmlerin kendi versiyonlarını da çekecek." diye konuştu.

"O sahneleri çekmek için izin istedi"

Tarantino'nun kendisinden istediği şeyi de anlatan yönetmen Schrader, "1977 yapımı Rolling Thunder filmini biliyorsunuz. Yönetmeni John Flynn'dı. Senaryosunun yazımında ben de vardım. Filmin senaryosunun ilk halinde sonu farklıydı. Değiştirilmeden önceki versiyonu çekmek istediğini söyleyerek benden müsaade istedi." dedi.

Rolling Thunder (1977)

Eleştirmen Pauline Kael'in hayatı mı konu edilecek?

Senaryosunu Paul Schrader'ın kaleme aldığı "Rolling Thunder" filmi, 1977'de vizyona girdi. Tarantino'nun son filmindeki hikayenin de 1977'de geçeceği kaydedildi. The Movie Critic filminde Pauline Kael adlı eleştirmenin hayatının konu edilmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)