En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

'Kusursuz kulak' Bager, gün batımı ve ay ışığında 'Ayışığı Sonatı'nı çaldı

YAŞAM 13.09.2022, 15:21

Muş'ta yaşayan ‘‘kusursuz kulak’’ Bager Çalışcı, duyduğu tüm sesleri notaya döküp beste yapabilme yeteneğine sahip. Doğuştan görme engelli olan Çalışcı, gün batımında, ay ışığı altında Beethoven'ın 'Ayışığı Sonatı' isimli parçasını çaldı. 'Absolut' (kusursuz) kulağa sahip olan 10 yaşındaki Bager Çalışcı, kendini geliştirebilmek için farklı mekanlarda piyano çalmaya devam ediyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine hediye ettiği piyano ile yeni besteler yapan kusursuz kulak Bager Çalışcı çok sevdiği ve müzik kariyeri için örnek aldığı Beethoven'ın 'Ayışığı Sonatı' isimli eserini gün batımında, ay ışığı altında piyanosuyla çalmak istediğini babasına söyledi.
Bunun üzerine oğlu Bager’i Muş'un Bağlar mevkisinde yer alan Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Van Gölü kıyısındaki bir tepeye götüren baba Çalışcı, oğlunun ay ışığı altında ve gün batımında istediği eseri çalması için ona yardımcı oldu.


Hayalini gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşayan kusursuz kulak Bager'in piyanosundan yükselen eşsiz melodiler, Van Gölü'ndeki dalgaların sesi ile adeta bütünleşti.

Yorumlar (0)