Kahve bahane, muhabbet şahane!

"Kahve Dünyası" tarafından yapılan araştırmaya göre, "Türk kahvesi" en fazla Marmara Bölgesi'nde, en az ise Güneydoğu Anadolu'da tüketiliyor.

KÜLTÜR-SANAT 04.12.2019, 18:14 04.12.2019, 19:21
Kahve bahane, muhabbet şahane!

Kahve Dünyası, 5 Aralık Dünya Türk Kahvesi Günü sebebiyle bir araştırma yayımladı. Türkiye’nin yedi bölgesini de kapsayan araştırma için, nüfusun en kalabalık olduğu ilk 26 ilde, 18 yaş ve üzeri 1615 kişiyle görüşme gerçekleştirildi. Araştırmaya katılanlar, yüzde 77 ile en çok Türk kahvesini tüketiyor. 

En çok hangi bölgede tüketiliyor?

En fazla Türk kahvesi içenler yüzde 80 ile Marmaralılar olurken son sırada ise yüzde 12 ile Güneydoğu Anadolu bulunuyor. 

Türk kahvesi içen her 100 katılımcıdan 60’ı Türk kahvesini tadını sevdiği için içtiğini söylüyor. Türk kahvesinin tadını en fazla seven yüzde 80 ile Marmaralılar olurken onu yüzde 77 ile Egeliler takip ediyor. İç Anadolu Bölgesi’nde yaşayanlar ise tadından ziyade keyifli bir mola vermek için Türk kahvesi içtiklerini aktarıyor.

Vatandaş için Türk kahvesinin anlamı ne?

Araştırmada katılımcılara, Türk kahvesinin kendileri için anlamı soruldu. Türkiye genelinde her 100 kişiden 63’ü bu soruya "karşılıklı sohbet" yanıtını verdi. 

Kadınların Türk kahvesinde ilk tercihi de "karşılıklı sohbet" iken, erkekler ise yemeklerden sonra içmeyi sevdiklerini aktarıyor.

Kız isteme merasiminin demirbaşlarından "tuzlu kahve geleneğinin" en çok sürdüğü bölge ise Doğu Anadolu!

Buna göre, her 100 evli kadından 58’i tuzlu kahve yaptığını belirtti, evli erkeklerin yüzde 47’si tuzlu kahve içtiğini söyledi.

Yorumlar (0)