İzmir’de 72 senelik tarihi filme özel gösterim

Öğrencilerine birden fazla değişik kültür tanıtmayı amaçlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), yaptıkları projelere bir yenisini daha katarak, Meksika’ya ait olan efsanevi ‘Los Olvidados’ isimli filminin yayınlanmasını sağlayarak izlenmesine katkıda bulundu. Meksika’da yaşayan yoksul gençlerin hayatını konu eden, yönetmenliğini usta isim Luis Bunuel’in yaptığı 1950 senesi yapımı olan filmi izlemeye, İEÜ’lü öğrencilerin dışında akademisyenler de büyük ilgi gösterdi.

KÜLTÜR-SANAT 12.05.2022, 12:04 12.05.2022, 15:55
İzmir’de 72 senelik tarihi filme özel gösterim

Meksika Büyükelçiliği, Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Ekonomi Üniversitesinin ortaklığıyla gerçekleştirilen faaliyet, film gösteriminin sonrasında kokteyl ile sürdürüldü. Gerçekleştirilen programa, Meksika Büyükelçiliği Kültür ve Ticaret Ataşesi Mario Chaparro Altamirano, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, Fransız Kültür Merkezi temsilcileri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çiğdem Kentmen Çin ve davetliler katılım sağladı. Film gösterimi faaliyetinin sunumunu ise İEÜ Çevre ve İçmimarlık Tasarımı Bölümü’nde okuyan öğrencilerden Erkan Akdemir, İspanyolca şekilde yaptı.

“Türkiye ile Meksika’yı kültürel olarak yakınlaştırıyoruz”

Sinema geçmişinin en vurucu yönetmenlerinden birisi olarak bilinen Luis Bunuel’in adına yapılan gösteri adına mutlu hissettiğini belirten Meksika Büyükelçiliği Ticaret ve Kültür Ataşesi Mario Chaparro Altamirano, bu şekilde yapılacak olan etkinliklerin çeşitlilik sağladığını söyledi. Üniversiteli öğrencilerle buluşmaya yardımcı olunan İzmir’de, örnek bir faaliyet yapıldığına vurgu yapan Chaparro, “Türkiye ile Meksika ikilisi için kültürel havayı daha da yakınlaştırmak adına uğraşıyoruz. Film gösterimi de bu planların bir tanesiydi. Şu anda burada bulunduğum için mutluyum. Fransız Kültür Merkezi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi ile beraber harika bir çalışma alanı sağlayarak çok uyumlu olduğumuzu gördük. İlerleyen dönemlerde de İzmir özelinde farklı plan projeler yapmayı düşünüyoruz. Bu istikamette fikir alışverişine devam ediyoruz” diye konuştu.

“Hem İngilizce hem de İspanyolca tercih ediliyor”

İEÜ İkinci Yabancı Diller İrtibat Mesuliyetlisi olan İspanyolca Bölümü Öğretim Personeli Mehmet Şenbağcı, Türkiye ve Meksika ikilisinin kültürel iletişim yönünden yakınlaşmasına ve öğrencilerin şahsi araçlarını geliştirmesi yönünden etkinliğin mühim olduğuna değinerek, “Üniversitemizde sadece İngilizce değil, İspanyolca da fazlaca kullanılıyor. Bizim hedefimiz, gençlerimize hem iyi seviyelerde yabancı dil eğitimi vermek hem de öğrencilerin kültürel değerlerini de fazlalaştırmak. Amacımız seçtiği yabancı dile göre, o lisanın konuşulduğu bölgeye ait belirli değerler adına da bilgi sahibi haline getirmek. Yapılan bu etkinlikte de bu yolda ilerlediğimiz adımlara güzel bir katkı sağladı. Etkinliğin yapılmasında elinin emeği geçmiş olan herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Yorumlar (0)