En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

İsrail güçleri yine dehşet saçtı: 5 ölü, 27 yaralı

DÜNYA 03.07.2023, 09:55

Batı Şeria'nın Cenin kentine hava saldırı ve baskın düzenleyen İsrail güçleri, 5 Filistinliyi öldürdü, 27 kişi de yaraladı.

İsrail savaş uçakları, Cenin'de Filistinlilere ait bir evi 3 füzeyle vurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, hava saldırısı sonucu Filistinli 3 vatandaşın yaşamını yitirdiği, üçü ağır 13 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Havadan ve karadan saldırı

Ayrıca İsrail ordusu söz konusu hava saldırısının ardından iş makineleri eşliğinde kente baskın yaptı ve Cenin Mülteci Kampı'nı ablukaya aldı.

Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre kampa baskın yapan İsrail güçleri, Fetih Hareketi'ne bağlı Aksa Şehitleri Tugayı komutanlarından Zekeriya ez-Zebidi'nin ailesine ait evi kuşattı.

İsrail savaş uçaklarının Cenin Mülteci Kampı'nı bir süre vurmaya devam ettiğini söyleyen görgü tanıkları, İsrail ordusunun bölgeye ayrıca takviye gönderdiğine işaret etti.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde de saldırıda ölenlerden birinin 21 yaşındaki Semih Firas Ebu el-Vefa olduğu aktarıldı.

İsrail'den savunma açıklaması

Haberde, İsrail askerlerinin düzenlediği saldırıda Filistinlilere ait bazı evleri kuşattığı ve askerlerin yaralıları almaya çalışan ambulanslara engel olduğu aktarıldı.

Ayrıca İsrail uçaklarının giriş ve çıkışları kapatılan Cenin Mülteci Kampı'nın semalarında yoğun uçuşlar yaptığı da belirtildi.

Saldırıya yönelik İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da, Ordu ve İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) " Cenin'de "düşman altyapısının hedef alındığı" söylendi.

Açıklamada, “kamptaki Filistinli grupların birleşik operasyon noktasını" hedef aldığı savunuldu ve söz konusu birleşik operasyon noktasının "Cenin Tugayı" olarak anıldığı ifade edildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ise yaptığı açıklamada, "Cenin Mülteci Kampı'nı savunma savaşına birlikte omuz omuza giriyoruz." denildi.

Yorumlar (0)