YSK'dan iftar kararı: Oy sayımına ara verilecek mi?

Bahçe İlçe Seçim Kurulu’nun “iftar saatinde kısa bir mola verilip verilmeyeceğini” sorusu üzerine açıklamalarda bulunan YSK, oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini ifade etti.

GÜNDEM 28.03.2024, 22:14 29.03.2024, 16:04 Şeyda Gül
YSK'dan iftar kararı: Oy sayımına ara verilecek mi?

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilen yazıda, sandık kurullarınca saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlanacağı ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda "Sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı" ifade edildi. Yazıda, sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği sorusu üzerine YSK’dan açıklama geldi.

Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır

Konuyu inceleyen YSK, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu hatırlattı. Kanunun “Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü" başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasının hatırlatıldığı açıklamada, “Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır. Açık ve aralıksız yapılır” hükmünün bulunduğu ifade edildi.

Oyların sayımı açık ve aralıksız yapılır

Kurul, YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkati çekti. Kurul, bu sebeple "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine" oy birliğiyle karar verdi.

Yorumlar (0)