YKS'de hayret uyandıran kopya yöntemi: Yapay zekayı kullanmış!

Isparta'da girdiği YKS'nin TYT oturumunda yapay zekayı kullanarak kopya çekmeye çalışan bir kişi tutuklandı. Ayakkabısının içine yerleştirdiği alet ile internete bağlanan şahsın kopya yöntemi akıllara durgunluk verdi.

GÜNDEM 10.06.2024, 15:17 10.06.2024, 16:53 Hakan Öksüz
YKS'de hayret uyandıran kopya yöntemi: Yapay zekayı kullanmış!

ÖSYM'nin 8 Haziran Cumartesi günü yaptığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda şüpheli hareketler sergileyen M.E.E. adlı şahıs yakayı ele verdi. Isparta Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamera üzerinden yapay zekaya soru çözdüren kişinin planını ortaya çıkardı.

Ayakkabısının içindeki alet ile internete bağlanmış

Salonda çıkarılan şahsın üzeri arandı. Ayakkabısının içinde elektronik düzenek bulunan M.E.E'nin kopya sistemi akıllara durgunluk verdi. Edinilen bilgilere göre ayakkabısının içindeki elektronik cihaz üzerinden router cihazı ile internete bağlandığı kaydedildi. 

Akıllara durgunluk veren yöntem

Şüphelinin üzerinde bulunan düğme görünümlü kameranın soruyu okuyup yapay zekaya yolladığı, çözülen sorunun cevabının ise kredi kartı gibi görünen cep telefonuna geldiği anlaşıldı. Yapay zekanın ilettiği yanıtın ise kulaklık vasıtası ile M.E.E'ye iletildiği kaydedildi.

Yardım eden şahıs serbest

Polisin yaptığı araştırmalar sonucu A.B. adlı kişinin, sınavda yapay zeka ile kopya çekmeye çalışan M.E.E.'ye yardım ettiği belirlendi. A.B. salıverildi, M.E.E. ise tutuklandı.

Yorumlar (0)