Savunma sanayinde yeni adım! Malezya ile imzalar atıldı

Türkiye ile Malezya arasında "Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı" imzalandı ve STM'nin inşa edeceği üç korvet için Kabul Mektubu takdim edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.06.2024, 16:06 Buse Önder
Savunma sanayinde yeni adım! Malezya ile imzalar atıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda gerçekleşen önemli törene; Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Kaya, Mustafa Murat Şeker, Hüseyin Avşar ve Gökhan Uçar, Malezya Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı heyetleri ile sektör temsilcileri katıldı.

Tarihi savunma iş birliği anlaşması

SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, tören kapsamında yaptığı konuşmada, Türkiye ile Malezya arasında imzalanan "Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı" (MoU) ve Kıyı Görev Gemisi (Littoral Mission Ship) Batch 2 Projesi’nin Kabul Mektubu (LoA) takdimi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görgün, bu anlaşmanın Malezya'nın devletten devlete ilk savunma ürünleri tedarik anlaşması olduğunu belirtti.

Savunma sanayiinde yeni bir dönem

Prof. Dr. Görgün, Türkiye ile Malezya arasında imzalanan Mutabakat Zaptı ve Kıyı Görev Gemisi Batch 2 Projesi’nin Kabul Mektubu Takdim Töreni’ne şahitlik ettiklerini belirterek, bu Mutabakat Zaptı’nın Türkiye ve müttefik ülke Malezya arasındaki savunma sanayii iş birliğinde yeni bir stratejik ortaklık döneminin müjdecisi olduğunu ifade etti

Prof. Dr. Görgün, “Malezya’nın devletten devlete imzaladığı bu ilk resmi belge, Türk Savunma Sanayii’nin ulaştığı seviyeyi ve müttefiklerimizin bize duyduğu güveni göstermektedir” ifadelerini kullandı.

LMS Batch 2 projesi ile uzun vadeli iş birliği

Kabul edilen LMS Batch 2 Projesinin, iki ülke arasında deniz platformları alanında inşa edilecek uzun vadeli iş birliğinin başlangıcını temsil ettiğini belirten Prof. Dr. Görgün, “Bu projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi, Malezya Kraliyet Donanması’nın '15'ten 5’e Dönüşüm Programı' çerçevesindeki diğer projelerde de Türk savunma sanayiinin öncelikli çözüm ortağı olmasını sağlayacaktır” dedi.

Gelecekte Malezya gibi dost ve müttefik ülkelerle ortak geliştirme ve üretim, teknoloji transferi ve kazan-kazan modeli yaklaşımlarımızı güçlendirerek sürdüreceklerini belirten Görgün, Türkiye’nin Yeni Yüzyılı’nda, savunma sanayii alanında sahip olunan teknolojileri, bilgi birikimlerini ve uzmanlıkları dost ve kardeş ülkelerle paylaşarak hep beraber gelişeceklerini vurguladı.

Yorumlar (0)