Yerlikaya son durumu paylaştı: 40 gözaltı

Ali Yerlikaya, "Emniyet mensuplarımız, bu alçak saldırı teşebbüsünden hemen sonra 25 adrese operasyon düzenledi ve bu zamana değin 40 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 06.02.2024, 21:47 07.02.2024, 16:35
Yerlikaya son durumu paylaştı: 40 gözaltı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, polis kontrol noktasına DHKP/C'li teröristler tarafından düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili olarak gazetecilere açıklama yaptı. 

Teröristlerin, D Blok önünde görev yapan emniyet mensuplarınca GBT yapılması için durdurulduğunu fakat kadın teröristin ilk olarak biber gazı sıktığını, akabinde de silahla ateş açmaya başladığını aktaran Ali Yerlikaya, burada bir polis memurunun yaralandığını dile getirdi.

Teröristlerin, Çağlayan Adliyesi C Blok yönüne doğru koştuğunu dile getiren Yerlikaya, "Burada yaşanan çatışmada her iki terörist de kahraman polislerimiz tarafından etkisizleştirilmiştir. Bir yurttaşımız teröristlerin açmış olduğu ateşle ne yazık ki tedavi altına alındığı hastanede vefat etmiştir. Üç polis memurumuz, üç yurttaşımız yaralandı ve tedavileri sürüyor." şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya, yaşamını yitiren yurttaşa Allah'tan rahmet, yaralı yurttaşlara ve polislere acil şifa temennisinde bulundu.

"Operasyonlarımız sürüyor"

Bugünün, 6 Şubat 2023 depremlerinin birinci senesi olduğunu anımsatan Yerlikaya, şu ifadeleri paylaştı:

"Aynı zamanda da mübarek Miraç Kandili. Biz depremde kaybettiklerimizin acısını yaşarken, bu mübarek gecede Türkiye için dua ederken, hainler bir terör saldırısı teşebbüsünde bulundular. Fakat biz durmayacağız. Türkiye'ye ihanet edenleri kazdıkları kuyularda boğmayı sürdüreceğiz. Ve her daim dile getiriyoruz, son terörist etkisizleştirilinceye değin kararlılık ve azimle mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Emniyet mensuplarımız, bu alçak saldırı teşebbüsünden hemen sonra 25 adrese operasyon düzenledi ve bu zamana değin 40 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarımız sürüyor. Aynı zamanda, 1 Haziran 2023'ten bugüne değin İçişleri Bakanlığı olarak sol terör örgütlerine yönelik 335 operasyon düzenledik. Bahse konu operasyonlarda 269 DHKP/C'li teröristi gözaltına aldık."

Gözaltına alınan 269 teröristten 30'unun tutuklandığını, 137'si hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığını bildiren Ali Yerlikaya, bu operasyonlarda altı teröristin ise etkisizleştirildiğini belirtti.

Bir basın mensubunun, teröristin attığı çantada bomba olup olmadığını sual etmesi üzerine Bakan Yerlikaya, "Şu ana değin arkadaşlarımızdan bize bu yönde intikal eden bir durum yok." dedi.

Yorumlar (0)