Miraç Kandili idrak edildi

Ülkemizin birçok camisinde Miraç Kandili sebebiyle programlar gerçekleştirildi.

YAŞAM 06.02.2024, 22:09
Miraç Kandili idrak edildi

Hazreti Muhammed'in, Allah'ın davetiyle Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura çıktığı gece olarak kabul gören Miraç Kandili, ülkemizin birçok camisinde gerçekleştirilen programlarla idrak edildi.



Osmaniye

Kentte Miraç Kandili sebebiyle Osmaniye İl Müftülüğü tarafından Bülbül Camisi'nde mevlit programı gerçekleştirildi. Kur'an-Kerim okunmasıyla başlayan programda ilahiler de okundu, dualar edildi. Cami çıkışında yurttaşlara muhtelif ikramlarda bulunuldu.



Sakarya

İl genelindeki camilerde, Miraç Kandili dualar okunarak idrak edildi. Kandil programlarında, 'yüzyılın felaketi' olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Adapazarı ilçesinde yer alan tarihi Orhan Camisi'nde de akşam namazının akabinde başlayan programda, Kur'an-ı Kerim ve ilahi okundu. Program, yatsı namazının eda edilmesinin akabinde sona erdi.



Bitlis

Ersan Merkez Camisi'nde, Miraç Kandili ve Kahramanmaraş merkezli depremlerde can verenler için mevlit programı gerçekleştirildi. Din personellerinin Kur'an-ı Kerim ve mevlit okumasının akabinde dualar edildi. Katılımcılara ikramda bulunuldu.



Bursa

Kentte, başta tarihi Ulu Camii ve Emirsultan Camii olmak kaydıyla pek çok camide kandil programları gerçekleştirildi. 6 Şubat 2023 depremlerinden etkilenenler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Namazın ardından yurttaşlara lokum ve kandil simidi ikram edildi.



Hatay

Kentte de yurttaşlar, Hatay İl Müftülüğü tarafından merkez Antakya ilçesinde yer alan TOKİ Rasulullah Camisi'nde gerçekleştirilen kandil programına iştirak etti. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, dualar edildi ve mevlit okundu.

Yorumlar (0)