Adliyeye saldıran teröristin iki kardeşi gözaltına alındı! Meğer duruşmaya gelmişler

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki polis kontrol noktasına saldıran 2 terörist öldürüldü. Saldırıda 1 vatandaş öldü, 5 kişi yaralandı. Etkisiz hale getirilen terörist Pınar Birkoç'un ablası Necmiye Birkoç'un bugün adliyede duruşmasının olduğu öğrenildi. Teröristin duruşma salonundaki ablası ve kız kardeşi gözaltına alındı.

GÜNDEM 06.02.2024, 17:50 06.02.2024, 18:16 Hakan Öksüz
Adliyeye saldıran teröristin iki kardeşi gözaltına alındı! Meğer duruşmaya gelmişler

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önünde saat 11.32 sıralarında polis kontrol noktasına yönelik terör saldırısı yapıldı. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü DHKP/C üyesi 2 kişi öldürüldü. Bir vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda 3'ü polis, 5 kişi yaralandı.

Ablası ve kız kardeşinin ifadesi alındı

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden Pınar Birkoç'un ablası 31 yaşındaki Necmiye Birkoç'un (31), İstanbul Adalet Sarayı'nda bugün duruşmasını olduğu öğrenildi. Terörist Pınar Birkoç'un tutuklu yargılanan ablasının yanı sıra duruşmayı izlemek için adliyeye gelen kız kardeşi gözaltına alındı.

Duruşmadan yarım saat önce saldırdı

Terör saldırısı, Necmiye Birkoç'un İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşmasından 30 dakika önce gerçekleşti. Sanık Necmiye Birkoç ile kız kardeşi duruşma salonunda hazır bulunurken, kardeşlerden Pınar Birkoç'un terör saldırısına karıştığı aktarıldı. Necmiye Birkoç'un duruşmasının 2 Nisan'a ertelendiği bildirildi.

34 kişi gözaltına alındı

İstanbul İstihbarat Şube ile TEM ekipleri, terör saldırısının örgütsel kodlarını ortaya çıkarmak için peş peşe baskınlar yaptı. Saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristle bağlantılı olduğu belirlenen 34 kişi gözaltına alındı. 

Öte yandan etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde yapılan aramada plastik kelepçelerin yanı sıra 48 mermi, biber gazı ve ne olduğu henüz anlaşılamayan bir düzenek bulundu. 

Bombayla yakalanıp 14 yıl hapis yatmış, 2021'de salınmış!

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle ilgili detaylı bilgilere ulaşıldı. Emrah Yayla adlı teröristin 2007 yılında üzerinde patlayıcı ile yakalandığı ve 14 yıl hapis yattıktan sonra 2001'de salıverildiği öğrenildi.

Pınar Birkoç, 2 Kasım'da gözaltına alınmış

Terörist Pınar Birkoç ise 2 Kasım 2023'te DHKP/C'ye yönelik düzenlenen operasyonda yakalanmıştı. Pek çok polis soruşturmasından geçen Pınar Birkoç'un, "terör örgütü üyesi olma" suçundan cezaevinde yattığı ve ardından serbest bırakıldığı iddia edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: "D kapısından kaçarak buraya gelmişler"

İstanbul Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Adliye sarayının D kapısından girmek istemişler. Oradaki GBT kontrolünde terörist oldukları tespit edilmiş. Panikleyerek kaçmaya çalışmışlar. Şu an bulunduğumuz C kapısına kadar gelmişler. Buradaki polislerimizden kaçamayarak etkisiz hale getirilmişler. Çatışmada 4 sivil vatandaşımız yaralandı, maalesef biri hastanede hayatını kaybetti. Öte yandan 3 polisimiz de yaralandı. Yaralıların durumları iyi." dedi.

5 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini kaydeden Bakan Tunç, "Şu ana kadar 34 gözaltı yapıldı. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği saldırıyı yapan terörist Şafak Yayla ile bugünkü saldırıda etkisiz kılınan terörist Emrah Yayla arasında bir akrabalık bağı yok." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)