Sokaklar bilim kurgu filmlerine dönüştü

Apple'ın yeni piyasaya sürdüğü sanal gerçeklik gözlüğü Apple Vision Pro'yu kullananların tuhaf hareketleri, görenlere adeta bilim kurgu filmi sahnelerini anımsatıyor. Sosyal medya kullanıcılarından bazıları teknolojinin geldiği son noktaya işaret ederken, bazıları ise insanları zombiye dönüştürdüğünü savunuyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.02.2024, 18:15
Sokaklar bilim kurgu filmlerine dönüştü

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın geliştirdiği Apple Vision Pro sanal gerçeklik gözlüğü ABD'de satışa sunuldu. 

Kullanıcılarına benzersiz bir tecrübe yaşatan gözlüğün sokaklardaki kullanımı ise insanları adeta bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi dikkat çekici ve ilginç karakterlere dönüştürebiliyor.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan tuhaf görüntüler arasında özellikle kullanıcıların gözlük takıp ilginç hareketler yaptıkları anlar dikkati çekiyor. 

Gözlük sayesinde kullanıcılara sanal dünya ile gerçek dünyayı birleştirme özelliği temin edilirken, etraftaki insanları ise şaşkına çeviren manzaralar ortaya çıkarıyor.

Sosyal medya kullanıcılarından bazıları teknolojinin geldiği son noktaya işaret ederken, bazıları ise insanları zombiye dönüştürdüğünü savunuyor.



Ülkemizde de satılıyor

Gözlüğün baz modeli 256 GB depolama alanıyla 3.499 dolarlık fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Apple'ın ABD pazarında satışa çıkardığı gözlüğün ülkemize ne vakit geleceği ve fiyatının ne kadar olacağı ise şu an için bilinmiyor. 

Öte yandan, ABD'den yolcu beraberinde ülkemize getirilen gözlüklerin ülkemizdeki ikinci el alışveriş sitelerinde 135 bin liradan başlayıp 249 bin liraya değin yüksek fiyatlarla satışa çıktığı görüldü.

Yorumlar (0)