Taksiciyi katleden Delil Aysal hakkında "cezai ehliyeti tam" raporu

Delil Aysal adlı 19 yaşındaki şahıs, İzmir'de taksici Oğuz Erge'yi 3 kurşunla öldürmüştü. 16 Şubat'ta görülen duruşmada istenen cezai ehliyet raporu, mahkemeye geldi. Katil Delil Aysal'ın ceza sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığına sahip olup olmadığı anlaşıldı.

GÜNDEM 28.02.2024, 17:11 Hakan Öksüz
Taksiciyi katleden Delil Aysal hakkında "cezai ehliyeti tam" raporu

Taksici Oğuz Erge'nin 31 Ocak 2024'te İzmir'in Gaziemir ilçesinde aracına aldığı 19 yaşındaki Delil Aysal tarafından katledilmesi, ülke gündeminde yankı uyandırdı. Soğutma üşümesin diye aracına aldığı cani tarafından öldürülen 44 yaşındaki taksicinin son anları, aracın içinde bulunan kameraya yansımıştı. Katil Delil Aysal, cinayet sonrası yakalanmıştı.

Duruşma 16 Şubat'ta görüldü

Oğuz Erge'nin katili Delil Aysal, 16 Şubat Cuma günü mahkemeye çıktı. 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık delil Aysal'ın yanı sıra öldürülen Oğuz Erge'nin yakınları ve sanık avukatları da yer aldı. 

Katil Delil Aysal: "O gece alkol ve uyuşturucu hap almıştım"

Kamera görüntülerini kabul eden ancak seste oynama yapıldığını iddia eden katil Delil Aysal, "Psikolojik sorunların var, hastanede de yattım. O gece alkol ve uyuşturucu hap almıştım. Silahtaki 5 kurşunun 3'ünü taksiciye, 2'sini havaya sıktım. Pişmanım. Taksiciye 'kimseye güvenme' gibi bir laf etmedim." dedi.

Mahkeme heyeti, cezai ehliyet raporu istedi

Sanığın cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesini isteyen mahkeme heyeti, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden raporun getirilmesine karar verdi. Duruşma 8 Mart'a ertelendi. 

Ceza sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığı yok

Delil Aysal hakkında talep edilen cezai ehliyet raporu, mahkemeye geldi. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, sanık Delil Aysal'ın ceza sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığının tespit edilmediğini bildirdi. Delil Aysal'ın, işlediği suçun sonuçlarını kavrayabildiği, "ceza sorumluluğunun tam olduğu" vurgulandı. 

Yorumlar (0)