Suriye’ye harekât ne zaman? Bakan Akar’dan açıklama

Kısa süre içinde Suriye’nin kuzeyine yönelik başlatılması planlanan harekât hakkında konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, operasyonun ne zaman başlayacağına ilişkin soruya, “Her şeyin bir hesabı, kitabı var. Uygun vakit geldiğinde adım atılır” diyerek cevap verdi.

GÜNDEM 11.06.2022, 11:09
Suriye’ye harekât ne zaman? Bakan Akar’dan açıklama

İzmir’de gerçekleştirilen Efes-2022 tatbikatını takip eden basın mensupları ile bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gündemdeki konulara ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Suriye’nin kuzeyine düzenlenmesi planlanan operasyonda tek hedefin terör noktaları olduğunu vurgulayan Bakan Akar, Beşar Esad’dan gelen “Karşılık veririz” açıklamasını da değerlendirdi. 

“Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bu bölgelerde teröristlerden başka bir hedefimiz yok”

Suriye’nin kuzeyinde bulunan Münbiç ve Tel Rıfat’ın terör yuvası haline geldiğini belirten Bakan Akar, “Ülkemize yönelik en fazla saldırı ve taciz girişimi bu iki noktadan geliyor. Bizim Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bu bölgelerde teröristlerden başka bir hedefimiz yok. Biz bu bölgelerdeki teröristleri temizleyeceğiz. Terörist neredeyse, Türkiye’nin de hedef noktası orasıdır” ifadelerini kullandı. 

“Uygun vakit geldiğinde adım atılır”

Suriye’ye harekâtın ne zaman başlayacağı da merakla bekleniyor. Gazetecilerin bu konu hakkındaki sorusunu da yanıtlayan Bakan Akar, “Bu tarz büyük çaplı operasyonlar öncesinde iyi bir matematik hesabı yapmanız gerekir. Lojistik altyapısını ve bu süreci iyi bir şekilde ele almanız gerekiyor. O sebeple her şeyi en ince ayrıntısına kadar detaylandırıyoruz. Her şeyin bir hesabı, kitabı var. Uygun vakit geldiğinde adım atılır” şeklinde konuştu. 

Esad’ın “Karşılık veririz” açıklamasına yanıt verdi

Türkiye’nin geleceğini düşünmek zorunda olduklarını ve bu konuda da adım atmaktan çekinmeyeceklerini dile getiren Bakan Akar, “Biz milletimizin yarına dair endişe içinde yaşamasına müsaade edemeyiz. Ülkemize yönelik her türlü terör tehdidini ortadan kaldırmak bizim görevimizdir” dedi. Beşar Esad’ın, “Olası bir operasyona karşılık veririz” açıklamasının da sorulması üzerine konuşan Bakan Akar, “Karşı tarafından ne konuştuğu değil, bizim ne yaptığımız önemli” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)