İzmir'de Dobo Metin cinayetinde yeni gelişme: 8 kişi tutuklandı!

İzmir'de silahlı saldırı sonucu Karşıyaka tribün lideri Dobo Metin’in öldürülmesi hadisesiyle ilgili olarak gözaltına alınan 14 şüpheliden 8'i tutuklandı.

GÜNDEM 11.06.2022, 11:13 12.06.2022, 10:08
İzmir'de Dobo Metin cinayetinde yeni gelişme: 8 kişi tutuklandı!

5 Haziran'da İzmir'de, Karşıyaka tribün lideri Dobo Metin olarak bilinen Metin Arslan ve Mehmet Ali Oğuz, otomobil ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'ndan Konak istikametine giderken Güzelyalı civarındaki başka bir araçta bulunan şüpheliler tarafından silahlı saldırıya uğradı. 

Tribün lideri, silahlı saldırıda öldürüldü

Uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırı sonucunda araçta bulunan yaralılara ilk müdahale olay yerine yapıldı.

Yaralılar İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine ambulanslar ile kaldırıldı. Hastanede tedaviye alınan yaralılardan Dobo Metin olarak bilinen Karşıyaka tribün lideri Metin Arslan, yapılan bütün müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Diğer yaralı Mehmet Ali Oğuz’un ise tedavisinin sürdüğü kaydedildi. Olayla ilgili 14 şüpheli gözaltına alındı. Saldırıyı A.Y. ve M.D. adlı şahısların düzenlediği ortaya çıktı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili sır perdesi de çözüldü.

Koronavirüs hastası numarası yaptılar

İddiaya göre alacak verecek meselesi üzerine Dobo Metin ile aralarında husumet olduğu belirtilen A.Y. ve M.D., Dobo Metin'in otomobilini takip ederek saldırıyı düzenledi. E.A. ve F.A. adlı şahıslar ise saldırıyı düzenleyen A.Y. ve M.D.’yi çalıntı araçla alarak bölgeden uzaklaştırdı. A.Y. ve M.D.’nin kaçmalarına da İstanbul'daki acil tıp teknisyenleri B.Ö., A.Ç. ve U.Ç. yardımcı oldu. Özel ambulans olarak görev alan şahıslar, önce Karşıyaka'da gizlenen ve ardından Manisa'ya geçen A.Y. ve M.D.’yi alarak hareket etti.

Şüphelilerin, ambulansla Koronavirüs hastası taşıyor numarası yaptığı ve saldırıyı düzenleyen kişilerin bu sayede kaçmaya çalıştığı belirtildi. Yurt dışına kaçma planı yaptığı tahmin edilen A.Y. ve M.D. ile birlikte onlara yardım eden şahıslar, emniyet ekipleri tarafından Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde kıskıvrak yakalandı.

H.Y. adlı şahsın özel ambulansı ayarladığı, şahısları Manisa'ya götüren aracı çalan ve onları teslim eden kişinin de farklı bir suçtan cezaevinde olan Ş.A. olduğu öğrenildi.

Berber cinayetinin faili aynı şahıs çıktı

Emniyet ekiplerinin yoğun çalışması sonucunda saniye saniye kamera kayıtları incelendi. Olayda kullanılan kalaşnikof silah, dağda gömülü bir şekilde bulundu. Silahlar ise Çiğli ilçesinde yakalandı. Öte yandan saldırı anları kameralara yansırken, saldırıdan bir gün sonra yaşanan berber cinayetinin de saldırı ile ilişkili olduğu öğrenildi. Karşıyaka ilçesinde gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda berberlik yapan Yener Edis yaşamını yitirmiş, çaycılık ile uğraşan O.T. yaralanmıştı. Dobo Metin'in arkadaşı olarak bilinen Yener Edis'i, M.D.'nin öldürdüğü tespit edildi. Olaya ilişkin gözaltına alınan 14 şüpheliden 4'ü serbest bırakıldı. Bir şüphelinin cezaevinde olduğu 10 şüpheliden 9'u adliyeye gönderildi.

8 tutuklama

Ayrıca şüphelilerden katil zanlısı A.Y. ve M.D.’nin aralarında olduğu 8 zanlı tutuklandı, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Olayda kullanılan sahte plakalı aracı saldırıdan önce zanlılara getirdiği öğrenilen Ş.A.'nın farklı bir suçtan cezaevinde olduğu belirtildi.

Yorumlar (0)