SAS komandoları iş başında! Kaybolan gemiye 13. dalış yapılacak

"Batuhan A" isimli gemi 5 gün önce batmış, gemideki 6 mürettebattan biri olan aşçı Zeynep Kılınç'ın cansız bedenine ulaşılmıştı. Arama-tarama faaliyetlerinin 6. gününde bölgeye bir İHA yollandı. SAS komandoları, gemideki son alan olan kazan dairesine dalış yapacak.

GÜNDEM 20.02.2024, 14:03 Hakan Öksüz
SAS komandoları iş başında! Kaybolan gemiye 13. dalış yapılacak

Marmara açıklarında 5 gün önce batan "Batuhan A" gemide kaybolanları arama çalışmaları sürüyor. Gemideki 6 mürettebattan biri olan aşçı Zeynep Kılınç, 3 gün önce cansız halde gemide bulunmuştu. 

Arama-tarama faaliyetlerinde 4 SAS komandosu yer alıyor

Bin 250 ton mermer tozu yüklü geminin kaybolan mürettebatını arama çalışmaları, 6'ncı gününde devam ediyor. Günün ilk ışıklarıyla birlikte kaldığı yerden devam eden çalışmalara 571 personel katılıyor. Çalışmalarda TSK Sualtı Savunma (SAS) komandolarından 4 dalgıç da yer alıyor.

30 dalgıç ve 13 balıkçı teknesi de çalışmalara katıldı

Bölgede 30 dalgıçla sürdürülen arama çalışmalarına 13 balıkçı teknesi de destek veriyor. Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki limanlarda yer alan balıkçı tekneleri, belirlenen bölgede arama-tarama faaliyetlerinde bulunuyor. Kıyı kesimlerde ise İl Jandarma Komutanlığı ekipleri çalışmalar yürütüyor.

"Bölgeye bir İHA yollandı"

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kaybolan geminin mürettebatını arama çalışmaları ile ilgili, "Çalışma yürütülen bölgeye bir adet İnsansız Hava Aracı (İHA) gönderildi. SAS komandoları, gemide incelenmeyen son alan olan makine dairesine girecek. Dalgıçların 13. dalışı başlamak üzere." dedi.

Yorumlar (0)