PKK yandaşları, Batman'da sokağa döküldü!

DEM Partili Abdullah Zeydan'ın, Van'da girdiği yerel seçimi kazanmasına rağmen mazbatasını alamamasını bahane eden terör örgütü PKK/KCK sempatizanları, Batman'da sokağa indi. Polise havai fişek ve taşlarla saldıran eylemciler, yollara barikat kurdu. Polis ekipleri, göstericilere biber gazı ve TOMA ile müdahale etti.

GÜNDEM 03.04.2024, 01:47 03.04.2024, 17:29 Hakan Öksüz
PKK yandaşları, Batman'da sokağa döküldü!

Yerel seçimde AK Parti'nin adayını geriden bırakan DEM Partili Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ancak daha önce yaptığı bir açıklamadan dolayı mazbatasını alamadı. Abdullah Zeydan'a mazbatanın verilmemesi, pek çok kesimden tepkilerin gelmesine neden oldu.

DEM Partili Abdullah Zeydan ile ilgili tartışmaları, toplumsal bir çatışmaya dönüştürmek isteyen terör örgütü PKK/KCK sempatizanları, Batman'da sokağa indi. Olaylar, DEM Parti Batman İl Başkanlığının Turgut Özal Bulvarı'nda düzenlediği kutlamaların ardından yaşandı.

Polise taşlı saldırı

Van'daki tartışmalı durumu bahane eden maskeli çok sayıda PKK/KCK sempatizanı, polis ekiplerine havai fişek ve taşlarla saldırdı. 

Yolları bariyerlerle kapattılar

Terör örgütü lehine sloganlar atan eylemciler, yolları bariyerlerle kapattı. Tüm uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazı ve TOMA ile müdahale edildi. 

Yorumlar (0)