DEM'lilerin yürüyüşüne biber gazlı müdahale! Çok sayıda gözaltı var

Van'da büyükşehir belediye başkanlığı yarışını kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan'a mazbatası verilmedi. Durumu protesto etmek isteyen çok sayıda kişi, Diyarbakır'da izinsiz yürüyüş yaptı. DEM Partili milletvekillerinin de yer aldığı yürüyüşe biber gazıyla müdahale eden polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Ortalığın savaş alanına döndüğü görüldü.

GÜNDEM 02.04.2024, 18:45 03.04.2024, 01:52 Hakan Öksüz
DEM'lilerin yürüyüşüne biber gazlı müdahale! Çok sayıda gözaltı var

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan, 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı yüzde 55.48 oy alarak kazanmıştı. Daha önce yaptığı, "PKK sizi tükürüğüyle boğar" açıklamasından dolayı Abdullah Zeydan'a mazbatası verilmedi. Van İl Seçim Kurulu, seçimi ikinci sırada tamamlayan AK Partili Abdulahat Arvas'a mazbatanın verilmesine hükmetti.

DEM Partililerin izinsiz yürüyüşüne polis engeli

DEM Partili Abdullah Zeydan hakkında verilen karar, tepkilere yol açtı. Çok sayıda vatandaş, karara yürüyüş yaparak tepki göstermek istedi. İzinsiz yürüyüşe DEM Parti Eş başkanları Doğan Hatun ile Ayşe Bucak Serra Küçük'ün yanı sıra bazı milletvekillerinin de katıldığı görüldü. 

Polis biber gazı kullandı

İzinsiz yürüyüş yapanlara müdahale eden polis ile DEM Partililer arasında arbede çıktı. Ortalık kısa sürede savaş alanına dönerken, bazı göstericilerin polis barikatını aşmaya çalıştığı görüldü. Polisin biber gazı kullandığı olayda çok sayıda gözaltı yapıldı. Bölgeye takviye ekipler gönderildi.

Yorumlar (0)