Meteoroloji’den kritik uyarı: Dikkatli ve tedbirli olun

Meteoroloji’den yapılan uyarıda mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren kuzey ve iç kesimlerde azalacağı kaydedildi. Açıklamada, toz taşınımı ve çığ tehlikesine karşı uyarılarını yineledi.

YAŞAM 03.04.2024, 08:35 03.04.2024, 08:38 Şeyda Gül
Meteoroloji’den kritik uyarı: Dikkatli ve tedbirli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 3 Nisan Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren kuzey ve iç kesimlerde azalacak. Cuma gününden itibaren ise yer yer mevsim normalleri civarına düşeceğinin tahmin ediliyor.

Karla karışık yağmur bekleniyor

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sinop, Rize ve Artvin çevreleri ile Samsun'un batı ilçeleri ve Trabzon'un doğusunun aralıklı sağanak yağışlı geçmesi beklenirken, Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur yükseklerinin kar yağışlı geçmesi öngörülüyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıkları ve rüzgar

Batı ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı kaydedilen hava sıcaklıklarının diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle güney ve doğu, zamanla yurdun kuzey ve iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif esmesi beklenen rüzgarın, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Toz taşınımı uyarısı

Marmara ve Ege'de hafif toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Çığ tehlikesi uyarısı

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Bu sebeple kar erimeleri ve heyelan riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0)