Otoyol faciasında acı detay: Yardım ederken can verdiler

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya geçişinde meydana gelen zincirleme trafik kazası ile ilgili yeni detaylar gün yüzüne çıktı. Kazaya şahit olan ve yardım etmek amacıyla olay yerine koşan 3 kişinin, otobüsün altında kalarak yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi.

GÜNDEM 29.12.2023, 17:47 30.12.2023, 17:35 Buse Önder
Otoyol faciasında acı detay: Yardım ederken can verdiler

Kuzey Marmara Otoyolu Sakarya kesimi Taşkısığı mevkiinde yoğun sisin etkili olduğu bir bölgede 7 aracın karıştığı zincirleme kaza gerçekleşmişti. Aralarında 3 otobüs ve bir tırın bulunduğu araçlar birbirine girerken, kazada 10 kişi hayatını kaybetmiş, 8'i ağır olmak üzere 61 kişi de yaralanmıştı.

Mobilya montaj sektöründe çalışıyorlardı

Hayatını kaybeden 10 kişi arasında bulunan Sedat Değirmenci, Ergin Çınar ve Adem Akyol'un, İstanbul'da mobilya sektöründe montaj ekibi olarak çalıştıkları ve İstanbul'a dönüşleri sırasında kaza haberi aldıklarında yardım etmek için olay yerine koştukları belirlendi.

Ancak aynı yerde çalışan üç arkadaş yaralılara yardım etmeye çalıştıkları sırada otobüsün altında kalarak hayatlarını kaybetti.

Yakınları yaşanan olayı anlattı

Kazada hayatını kaybedenlerin arasında bulunan Sedat Değirmenci, Ergin Çınar ve Adem Akyol'un Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsü Ön Otopsi Merkezi'ne gelen yakınlarından Selahattin Şahan, "3 arkadaşımızı kaybetmenin acısıyla yanıyoruz. Arkadaşlarımız mobilya montajı için gittikleri şehirden dönerken kaza yapan araçlardaki yaralılara yardım için koştular ama bir otobüs hem arkadaşlarımıza hem de kaza yapan araçtan inenlere çarptı. Arkadaşlarımızın yol kenarına çektiği araçta hasar bile yok ama ne yazık ki iyilik için koştukları olay yerinde hayatlarını kaybettiler. Mekanları cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)