Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki korkunç kazanın tanığı anlattı: "Tarif edemem..."

Türkiye, bu sabaha Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya kesiminde meydana gelen zincirleme kaza haberiyle uyandı. 10 kişi öldüğü, 61 kişinin yaralandığı zincirleme kazanın görgü tanıklarından Osman Dursun, yaşadıkları korku dolu anlardan bahsetti.

YAŞAM 28.12.2023, 14:34 28.12.2023, 18:05 Hakan Öksüz
Kuzey Marmara Otoyolu'ndaki korkunç kazanın tanığı anlattı: "Tarif edemem..."

Kuzey Marmara Otoyolu'nda sabah saatlerinde meydana gelen zincirleme kaza, faciaya neden oldu. Otoyolun Sakarya kesiminde gerçekleşen kazada 10 kişi yaşamını yitirdi, 61 kişi yaralandı. 

Zincirleme kazaya 7 araç karıştı

Kazaya karışan otobüslerden birinin, Giresun'daki bir cenazeden dönenleri taşıdığı kaydedildi. Aralarında 3 otobüs ile 1 tırın da yer aldığı 7 aracın karıştığı zincirleme kazada hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı.

Kazada yaşamını yitirenlerin isimleri

Korkunç kazada Alperen Ayhan (16), Satılmış Furkan Öztürk (25), Hüseyin Kamil Yıldız (31), Erdoğan Mandal (42), Kenan Cin (46), Nihal Yıldız (53), Sedat Değirmenci (53), Adem Akyol (58) ile Ergin Çınar (57) yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden 1 yolcunun kimliğini tespit etme çalışmaları devam ediyor.

Osman Dursun, o anları anlattı

Korkunç kazanın tanıklarından biri, Giresun'daki cenazeye katılanları taşıyan otobüsün yolcularından Osman Dursun oldu. Köyden komşuları olan bir kişinin vefat etmesi üzerine cenaze için Giresun'a gittiklerini kaydeden Dursun, dönüş yolunda kazaya rastladıklarını söyledi.

"Araç sürüklenince ilerde yaralı yatan arkadaşlara vurdu"

Sakarya kesiminde karşılaştıkları manzaradan bahseden Osman Dursun, "Yolda yoğun bir sis vardı. Bizim otobüsün şoförü kazayı görerek durdu. Şoför inince ben de peşinden indim. Arkaya reflektör koyma düşüncesindeydik ancak arkadan gelen araba, aniden bizi otobüse çarptı. Önümüzde tır vardı ve başka bir yere hareket edecek alanımız yoktu. Araç sürüklenince ilerde yaralı yatan arkadaşlara vurdu." dedi.

"Çok kötüydü gerçekten, tarif edemem"

Kendi bulundukları otobüsteki 2 gencin bu çarpmayla hayatını kaybettiğini söyleyen Dursun, "Yaralananlar da oldu. Zaten yolcular uyku halindeydi. Dörtlüleri yaktık. Çok kötüydü gerçekten, tarif edemem. Allah kimseye böyle bir an yaşatmasın. Kaza yeri can pazarına döndü bir anda." ifadelerini kullandı.

"Olayın şokunu hemen atlatamadık"

Kaza sonrası yaralılara yardım etmek için koştuklarını vurgulayan görgü tanığı Osman Dursun, "Olayın şokunu hemen atlatamadık. Yaralananlar da komşularımız, köylülerimizdi. Çok ağır yaralı olmayanları araçtan çıkarttık. Bazılarını sırtımızda taşıdık, bazılarını da kollarından tutarak yolun kenarına götürdük." diye konuştu.

Yorumlar (0)