Örgüt yandaşlarının manipülasyon çabası sürüyor

Bölücü terör örgütü PKK/YPG yandaşlarının Barış Pınarı Harekâtı aleyhine sahte fotoğraflarla manipülasyon çabası devam ediyor.

GÜNDEM 13.10.2019, 10:54
Örgüt yandaşlarının manipülasyon çabası sürüyor

"Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek" amacı ile Türkiye tarafından başlatılan ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Barış Pınarı Harekâtı aleyhine sosyal medyada yürütülen dezenformasyon girişimlerinde, terör örgütü yanlıları, tarihte sembolleşmiş fotoğrafları paylaşarak manipülasyon yapmaya çalışıyor.

Barış Pınarı Harekâtı devam ederken bölücü terör örgütü yanlılarının, başka olaylarda ve zamanlarda çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada manipülasyon amacıyla harekât sırasında çekilmiş gibi gösterme çabaları hızla devam ediyor.

Yeşil Yürüyüş'ten bir fotoğraf

Fas'ın güneyindeki Batı Sahra bölgesinde 1975 yılında yüz binlerce Faslının katıldığı "Yeşil Yürüyüş" sırasında çekilmiş sembolik fotoğrafı kullanan manipülatör bir hesap, görüntünün harekatın yapıldığı bölgelerde kaydedildiği yalanını dolaşıma sokmaya çabaladı.

Suriye iç savaşında ölen bebek

Bölücü terör örgütü yanlısı bir hesap, "Suriye iç savaşı sırasında İdlib kentinde Rusların hava bombardımanı sırasında elinde hayatını kaybetmiş bir bebeği tutan adamın" 17 Ağustos tarihli fotoğrafını sosyal medyaya yükleyerek harekat sırasında çekilmiş gibi gösterme girişiminde bulundu.

Suudi Arabistan'ın Yemen müdühalesinden...

Bununla birlikte, "Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyonun Yemen'e müdahalesi sırasında yaralanmış bir kız çocuğunun" yer aldığı Kasım 2018 tarihli fotoğraf karesini kullanan örgüt yanlısı bir kullanıcı, dezenformasyon yapmak, çarpıtmak istedi.

Bu da Yemen'den

Aynı şekilde, bölücü terör örgütü destekçileri tarafından sosyal medyada dolaşıma sokulan, "kulaklarını tıkayarak havaya bakan çocukların" görüldüğü fotoğraf 2016 yılının Aralık ayında Yemen'de çekildi. 

Suriye iç savaşında çığlık atan çocuk

Terör örgütü yanlısı manipülatör bir hesap tarafından paylaşılan "tozlar içindeki bir mahallede çığlık atan bir çocuğun" görüldüğü başka bir fotoğrafın ise Şubat 2018'de Suriye iç savaşı sırasında kaydedildiği anlaşıldı.

AA fotoğrafını bile kullandılar

2016 yılında Suriye iç savaşında Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Cevad el-Rifai'nin objektifine yansıyan "yüzü toz içinde bir çocuğun portresini" kullanan manipülatör bir örgüt yandaşı hesap, bu görüntüyle harekât aleyhine dezenformasyon girişiminde bulundu.

Tezvirat, Dezenformasyon, Manipülasyon, Misenformasyon...

Tezvirat nedir? Tezvirat ne demek?
Tezvirat, yalan dolan şeyler, kovculuklar anlamına geliyor. Sahte delil üretme. Uluslararası kamuoyunun fikirlerini yüz seksen derece değiştirme operasyonu.

Dezenformasyon nedir? Dezenformasyon ne demek?
Dezenformasyon bilgi çarpıtma anlamına geliyor.

Manipülasyon nedir? Manipülasyon ne demek?
Manipülasyon, "Seçme, ekleme ve çıkarma yoluyla bilgileri değiştirme." anlamına geliyor.

Misenformasyon nedir? Misenformasyon ne demek?
Misenformasyon, "Kasıtlı olarak bilginin tümünü vermeyerek yanlış yönlendirmedir." demek.

Yorumlar (0)