PKK yanlılarından sosyal medyada manipülasyon

Barış Pınarı Harekâtı sonrası bölücü terör örgütü PKK yandaşları sosyal medyada manipülasyona hız verdi.

GÜNDEM 10.10.2019, 10:18
PKK yanlılarından sosyal medyada manipülasyon

"Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek" amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla, bölücü terör örgütü PKK'ya yakın hesaplar sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon girişimlerine hız verdi.

Terör örgütü yandaşlarının paylaşımları Suriye iç savaşından

Suriye iç savaşında farklı bölgelerde ve senelerde çekilen fotoğraf kareleri Barış Pınarı Harekatı sırasında olmuş gibi paylaşılarak sosyal medyada dezenformasyon yapılmak istendi.

Bölücü terör örgütüne yakın sosyal medya hesapları, Suriye iç savaşı sırasında 2014 senesinde çekilen ve bir annenin çocuklarına sarıldığı kareyi değiştirerek, Barış Pınarı Harekatı'nda olmuş gibi göstermeye çalıştı.

Temmuz ayında Suriye'nin İdlib kentine yapılan hava saldırılarından etkilenen çocukların bir sağlık merkezinde çekilen fotoğraf, terör örgütü PKK'ya yakın hesaplar tarafından "Türk ordusunun saldırısı sonucu son görüntüler" ifadeleriyle çarpıtılmaya çalışıldı.

Yine Ağustos 2016 tarihli İdlib'de Rusların hava saldırısı sonucu yüzü kanlar içinde kalmış bir çocuğun yansıdığı bir fotoğraf karesi, uluslararası camiaya Barış Pınarı Harekatı sırasında çekilmiş gibi gösterilerek İngilizce altyazıyla manipüle edilmeye çalışıldı.

Mayıs 2014'te Halep'te çekilen ve Suriyeli adamın bir çocuğun cesedini taşıdığı fotoğraf karesi, bölücü terör örgütü pKK yandaşlarına ait sosyal medya hesapları tarafından dezenformasyon amacıyla Türkiye'nin harekatı sırasında yaşanmış gibi gösterildi.

Daha önce de aynısını yaptılar

Bölücü terör örgütü PKK destekçilerinin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sırasında dünya genelinden savaş ve katliam fotoğraflarını sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon amacıyla kullandığı daha önce de ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)