Harekâtla ilgili yalanlar ve gerçekler!

Terör örgütü yanlıları, sosyal medyada ABD Başkanı Donald Trump'ı manipüle etmeye çalışıyor.

GÜNDEM 11.10.2019, 14:31
Harekâtla ilgili yalanlar ve gerçekler!

Barış Pınarı Harekâtı'na karşı münipülasyon ve dezenformasyon girişimindeki bölücü terör örgütü yanlıları, başka yerlerde çekilmiş ve Barış Pınarı Harekâtı ile hiç ilgisi bulunmayan fotoğrafları, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını etiketleyerek sosyal medyada paylaştı.

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekâtı'nın ilerlemesiyle bölücü terör örgütü yanlılarının sosyal medyadaki manipülasyon girişimleri de şiddetini artırdı.

Kafa karışıklığı ve bilgi kirliliği yaratmak için başka olaylarda ve zamanlarda çekilmiş fotoğraf karelerini, "Harekât sırasında çekilmiş gibi" göstermek isteyen terör örgütü yandaşları, sosyal medya paylaşımlarında, ABD Başkanı Donald Trump'ın resmî hesabını etiketleyerek yanlış algı oluşturmaya çalıştı.

Manipülatörler, eski fotoğraf ve videoları paylaşıyor

Bölücü terör örgütü yanlısı bir sosyal medya hesabı, 1980 yılında bir adam ve çocuğun mezar başında görüldüğü siyah beyaz fotoğrafı, ABD Başkanı Donald Trump'ı etiketleyerek Barış Pınarı Harekâtı'nda çekilmiş gibi paylaştı.

Suriye iç savaşında 2013 yılının Aralık ayında Beşşar Esed rejiminin hava saldırısından kucağında çocuklarıyla kaçan bir annenin fotoğrafını sosyal medyada yayımlayan bir manipülatör, ABD başkanı Trump'ın hesabını işaretleyerek, Harekât sırasında kaydedilmiş gibi çarpıtmaya çalıştı.

2016 yılının Haziran ayında, Halep şehrinde enkaz içindeki bir mahalleden kucağında çocukla yürüyen bir adamın yansıdığı fotoğrafı sosyal medya hesabına yükleyen bölücü terör örgütü yandaşları, ABD Başkanı'nın hesabını etiketleyerek, "İşte bunu sen yaptın. Beyaz Saray'dan kelepçeler içinde çıkarıldığın günü sabırsızlıkla bekliyorum." paylaşımında bulundu. Donald Trump, 2016 Kasım'ındaki seçimle göreve gelmişti.

Sosyal medyada manipülatör bir başka hesap, Mısır'ın İskenderiye şehrinde bir kilisede 2017 yılının Nisan ayında meydana gelen patlamada çekilen cesetlerin bulunduğu video kesitini paylaştı ve Donald Trump'ın resmî hesabını etiketleyerek, Harekât sırasında yaşanmış gibi göstermek istedi.

"Trump Kürtlere ihanet etti" etiketiyle sosyal medya üzerinden paylaşım yapan bir hesap ise Suriye iç savaşı sırasında 2014'te Halep kentinde enkaz içindeki bir caddede toz içindeki bir adamın çocukları kucaklayarak taşıdığı fotoğrafı, Harekât sırasında çekilmiş gibi çarpıtmaya uğraştı.

Bölücü terör örgütü PKK yanlıları, Suriye iç savaşı sırasında yaşamını yitirmiş bir bebeğin fotoğrafını, sosyal medyada ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun hesabını etiketli şekilde yükleyerek, dezenformasyon yapmaya kalkıştı.

Harekâtın ilk gününde de bu yalanlar vardı

Bölücü terör örgütüne yakın sosyal medya hesapları, Suriye iç savaşı sırasında 2014 senesinde çekilen ve bir annenin çocuklarına sarıldığı kareyi değiştirerek, Barış Pınarı Harekatı'nda olmuş gibi göstermeye çalıştı.

Temmuz ayında Suriye'nin İdlib kentine yapılan hava saldırılarından etkilenen çocukların bir sağlık merkezinde çekilen fotoğraf, terör örgütü PKK'ya yakın hesaplar tarafından "Türk ordusunun saldırısı sonucu son görüntüler" ifadeleriyle çarpıtılmaya çalışıldı.

Yine Ağustos 2016 tarihli İdlib'de Rusların hava saldırısı sonucu yüzü kanlar içinde kalmış bir çocuğun yansıdığı bir fotoğraf karesi, uluslararası camiaya Barış Pınarı Harekatı sırasında çekilmiş gibi gösterilerek İngilizce altyazıyla manipüle edilmeye çalışıldı.

Mayıs 2014'te Halep'te çekilen ve Suriyeli adamın bir çocuğun cesedini taşıdığı fotoğraf karesi, bölücü terör örgütü pKK yandaşlarına ait sosyal medya hesapları tarafından dezenformasyon amacıyla Türkiye'nin harekatı sırasında yaşanmış gibi gösterildi.

Yalanlar gerçeklerle ortaya konuyor

Terör örgütü destekçilerinin, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları sırasında da dünya genelinden savaş ve katliam fotoğraflarını sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon amacıyla kullandığı, AA (Anadolu Ajansı) tarafından daha önce de dünyanın dikkatine sunulmuştu.

Yorumlar (0)