NATO ilk kez TSK'ya ait bu uçak üzerinde denedi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye, Kovid-19 salgınında müttefiklere çok yardım sağlayan ülkelerden" açıklamasında bulundu. Stoltenberg, yeni geliştirilen NATO sisteminin, Türkiye'den İngiltere'ye yardım ulaştıran TSK uçağında kullanıldığını da açıkladı.

GÜNDEM 15.04.2020, 13:51
NATO ilk kez TSK'ya ait bu uçak üzerinde denedi

NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) pandemisiyle (küresel salgın) mücadelede müttefiklere en çok yardım sağlayan ülke olduğunu açıkladı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin sorularını cevaplandıran NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını ile mücadelede Türkiye'nin müttefik ülkelere yaptığı yardımlardan övgüyle söz etti.

NATO ilk kez TSK uçağında denedi

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg şöyle konuştu:

"Türkiye müttefiklere en çok yardım sağlayan ülke. Türkiye'den İngiltere'ye tıbbi malzeme ve kişisel koruma eşyası götüren askeri uçak ilk kez NATO'nun tek sefer numarasını kullandı.

Bu mekanizmayı Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol) ile geliştirdik ve ilk kez denendi."

NATO'ya henüz iki hafta önce üye olan Kuzey Makedonya'ya da yardım ulaştırıldığını belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifaka üyelik tarihinin bu anlamda önemli olmadığını kaydetti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Bir ülkenin 1949'dan beri NATO üyesi olup olmadığı ya da iki haftadır olup olmadığı hiç fark etmez. Kuzey Makedonya; başta Türkiye olmak üzere, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Norveç ve ABD'den yardım aldı. Bu elbette Kuzey Makedonya için değil, aynı zamanda tüm ittifak için de iyi. Virüs sınırlara bakmıyor. Bu yüzden, bu tehdide karşı birlikte mücadele etmemiz gerekiyor."

Yorumlar (0)