MİT’ten kaçış yok! Bir sözde sorumlu daha etkisiz hale getirildi

PKK/YPG'ye yönelik terör örgütlerine karşı yapılan darbeler devam ederken Suriye'de MİT tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonun detayları da ortaya çıktı.

GÜNDEM 16.01.2024, 11:08 Buse Önder
MİT’ten kaçış yok! Bir sözde sorumlu daha etkisiz hale getirildi

Terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen darbelerin devam ettiği Suriye'de, Türkiye'nin istihbarat birimi MİT tarafından PKK/YPG'ye karşı başarılı bir operasyon daha gerçekleştirildi. Operasyonun hedefi, PKK/YPG'nin kadın yapılanmasının sözde sorumlularından olan Rihan Amude kod adlı Liman Suwyeş oldu. Operasyon, Kamışlı'da gerçekleştirilen nokta operasyonla başarıyla tamamlandı.

Türkiye’ye yönelik faaliyetleri organize ediyordu

MİT'in gerçekleştirdiği operasyonun ayrıntıları, PKK/PAJK Meclisi Üyesi ve PAJK Suriye Sözde Sorumlularından Liman Suwyeş'in etkisiz hale getirilmesi üzerine ortaya çıktı. Suwyeş'in, örgüt adına Suriye'de toplumsal alan ve örgütlenme faaliyetlerini yönettiği belirtildi. Kamışlı bölgesinde bulunan Suwyeş, Kandil'den gelen talimatları kadın örgüt mensuplarına iletiyor ve örgütün amaç ve hedefleri doğrultusunda Türkiye'ye yönelik eylemsel faaliyetleri organize ediyordu.

Liman Suwyeş, Türkiye'ye yönelik faaliyetleri nedeniyle MİT'in hedef listesinde bulunuyordu. Suwyeş'in etkisiz hale getirilmesi amacıyla saha ajanlarına talimat verildi. Terörist Suwyeş'in Kamışlı'da bulunduğu belirlendi ve anlık takibe alındı. MİT, uygun zamanı bekleyerek gerçekleştirdiği nokta operasyonla Suwyeş'i etkisiz hale getirdi.

Liman Suwyeş kimdir?

Rihan Amude kod adlı Liman Suwyeş, aslen Suriye/Amudeli olan ve 2010'da örgütün kırsal kadroları arasında yer alarak örgütün en üst düzey kadın örgüt mensupları ile eğitim aldı. 2020 yılı itibarıyla PKK/YPG'nin Irak/Süleymaniye yapılanmasında sorumlu olarak faaliyet yürüttü.

2022 yılında Irak'tan Suriye'ye geçen Suwyeş, kadın örgüt mensuplarının sözde sorumluluğunu üstlendi. Son olarak PAJK Suriye sözde sorumlusu olarak faaliyet gösteriyordu.

Yorumlar (0)