Bakan Güler: 77 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde 78 hedefin imha edilerek 77 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 15.01.2024, 15:20 15.01.2024, 15:30 Buse Önder
Bakan Güler: 77 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlar hakkında bilgi verdi. Güler, düzenlenen operasyonlarda 78 hedefin imha edildiğini ve 77 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakan Güler, aynı zamanda Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit düşen 9 asker için başsağlığı dileklerinde bulundu.

Bakan Güler başkanlığında gerçekleştirilen video telekonferans toplantısına; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ve Celal Sami Tüfekci ile yurt içindeki ve sınır ötesindeki birliklerin komutanları katıldı.

Toplantıda, terörle mücadele operasyonlarına dair detaylar ele alındı ve yapılacak çalışmalara ilişkin talimatlar verildi.

23 terörist etkisiz hale getirilmişti

Bakan Güler, Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki son durumu açıklarken, 12 Ocak'ta gerçekleşen saldırı sonucu 9 askerin şehit olduğunu belirtti. Aynı gün gerçekleştirilen temas esnasında 23 teröristin etkisiz hale getirildiğini ifade etti.

Operasyonlar kapsamında Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen hava harekâtları sonucu toplam 78 hedefin imha edildiğini ve içlerinde sorumlu düzeyde teröristlerin bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak ve petrol tesislerinin hedef alındığını belirtti. Güler, bu operasyonlar neticesinde 77 teröristin etkisiz hale getirildiğini vurguladı.

‘Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı’

Bakan Güler, "İcra edilen bu harekâtlarla şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır. Terörle mücadelemiz tek bir terörist kalmayıncaya kadar artan tempoyla devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Törerle mücadelenin başta PKK/PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı devam ettiğini belirten Bakan Güler, “Terörü kaynağında yok etme konseptiyle artan bir baskı ve tempoda ve taarruzi bir ruhla tek bir terörist kalmayıncaya kadar yurt içinde ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla sürdürülmeye devam edilecektir. Elde edilen başarılarda en büyük pay başta aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere siz kahraman ve fedakâr silah arkadaşlarıma aittir” açıklamalarında bulundu.

Yorumlar (0)