MİT devrede, PKK'nın Kamışlı sorumlusu Eymen Coli sarı torbada!

Suriye Kamışlı'da nokta operasyon düzenleyen MİT, terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey isimlerinden Eymen Coli'yi etkisiz hale getirdi. Sözde Kamışlı sorumlusu olan Suriyeli teröristin, sınır hattındaki pek çok terör saldırısını organize ettiği bildirildi.

GÜNDEM 28.12.2023, 11:12 Hakan Öksüz
MİT devrede, PKK'nın Kamışlı sorumlusu Eymen Coli sarı torbada!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinin kabusuna dönüştü. Irak ile Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösterdiği tespit edilen PKK'nın sözde üst düzey sorumlularını takibe alan MİT, ava çıktı.

Kamışlı'da nokta operasyon 

PKK/YPG terör örgütünün Suriye'deki üst düzey isimlerinden biri olan Eymen Coli'nin peşine düşen MİT, Kamışlı'da nokta operasyon düzenledi. Gelen istihbaratlar, teröristin tüm faaliyetlerinin anlık takip edilmesini sağladı. 

Pek çok terör saldırısını organize etmiş

Yeri tespit edilen teröristin etkisiz hale getirileceği operasyon için uygun koşulların oluşması beklendi. Harakete geçen MİT'in saha ajanları, Eymen Coli'yi etkisiz hale getirildi. Suriyeli Eymen Coli'nin, Barış Pınarı harekatı bölgesinde yapılan terör saldırılarına katıldığı ve pek çok eylemi organize ettiği öğrenildi.

Yorumlar (0)