PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Erdinç Bolcal Süleymaniye'de öldürüldü

MİT, PKK/KCK terör örgütünün sözde sorumlularından Erdinç Bolcal'ı Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de gerçekleştirdiği nokta operasyonla etkisiz hale getirdi.

GÜNDEM 25.12.2023, 13:19 Buse Önder
PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Erdinç Bolcal Süleymaniye'de öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından etkisiz hale getirilen PKK'nın Şilan Guyi Akademisi sorumlusu olarak bilinen Ali Xebat kod adlı Erdinç Bolcal, terör örgütü adına Türkiye'ye ve güvenlik güçlerine yönelik eylemlerde bulunan teröristlere ideolojik ve askeri eğitimler veriyordu.

Eylem hazırlığı içerisindeydi

Eğitim vermenin yanı sıra ideolojik propaganda ve baskı çalışmalarıyla gençleri PKK'nın kırsal kadrolarına kazandırmak için faaliyet gösteren Bolcal, uzun bir süre örgüt adına faaliyet yürüttükten sonra Kuzey Irak'a geçiş yaparak silahlı faaliyetlere katılmıştı. Süleymaniye ve Kerkük bölgelerinde PKK'nın sözde tabur komutanlığı ve akademi sorumluluğunu üstlenmişti.

MİT, Bolcal'ın Kerkük'teki Türk varlığına yönelik eylem hazırlığı içerisinde olduğunu tespit etti. Teröristlere eğitim ve talimatlar veren Bolcal'ı sıkı takibe alan MİT, gerçekleştirdiği nokta operasyonla Bolcal ve beraberindeki örgüt mensuplarını etkisiz hale getirdi.

3 günde 56 terörist etkisiz hale getirildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen hava harekatlarında 26 terörist daha etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 23 Aralık'ta Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik icra edilen hava harekatının sonuçlarına dair bilgi verilirken, bu operasyon kapsamında 26 teröristin daha etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Öte yandan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, dün yaptığı bir açıklamada, önceki gün gerçekleştirilen operasyonlarda 30 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

 Irak ve Suriye sınırları içindeki terör unsurlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlı mücadelesi devam ediyor.

Yorumlar (0)